Шоуто на Слави Трифонов свърши, за да продължи – влиза в политиката

0
242

 В последния ден на юли, след 19 години в ефир, приключи своето съществуване „Шоуто на Слави“.

„Уважаеми зрители, казвал съм това 4176 пъти. Искам да ви благодаря, че 4176 пъти бяхме заедно“, започна последното издание той. След което на диванчето седнаха част от неговите колеги, за да споделят спомени и благодарности за прекараното време – Иван Кулеков, Венелин Венков, актьорът Краси Радков, сценаристът Ивайло Вълчев, шефката на балет Магаданс, че дори и реквизиторът Ванката, който през годините стана част и от актьорския състав.

Всъщност, най-чаканият момент настъпи в последните минути на предаването. Тогава стана ясно, че шоуто свършва, но само за да продължи.

Слави Трифонов ще прави собствена телевизия, която ще се казва „Седем осми“, а самият той ще оглави и партията „Няма такава държава“. Чрез нея той се закани да влезе в парламента и да изпълни всички точки, за които българите гласуваха на референдум.

Трифонов направи равносметка, че когато „Шоуто на Слави“ е тръгвало сме били на 33-35 място по свобода на словото, а сега сме на 111-то.

„Става дума за свобода. Отнемане на свобода. Свободата да говориш, да се изразяваш, да имаш мнение, да имаш твоята гледна точка. Не всички гледни точки, а твоята гледна точка. И на кой му пука? Видимо на огромната част от медиите не им пука. За вас, уважаеми зрители, не знам, но на мен ми пука. На моите колеги, с които имам честта да работя – също. Затова ние напускаме Би Ти Ви. Благодарни сме на Би Ти Ви и на всички хора, с които сме работили – всички мениджъри, всички служители. За нас беше страхотно 19-годишно преживяване. Но пред сигурността на сегашната обстановка ние избираме несигурността на свободата“, заяви в ефир Слави.

Той уточни, че телевизионният му проект ще стартира от 15 септември, а неговият девиз ще бъде „Силата е в истината!“.

„Аз и моите колеги бяхме инициатори на референдум, на който гласуваха 3 милиона и половина българи, а политическата класа се подигра с нас. С нас – българските граждани. И волята на гласувалите на законен референдум българи бе пренебрегната. Направихме всичко възможно и доказахме, че Референдумът беше успешен. В съда доказахме, че ЦИК е нарушила закона и не е отчела много повече от онези липсващи 12 хиляди гласа. След това народното събрание също наруши закона, който само беше приело, и отказа да разгледа резултатите от референдума. Ние протестирахме срещу това беззаконие и там, пред парламента, казах на политическата класа, че като не искате да ни гледате отвън, ще ни гледате отвътре“.

С тези думи той официализира и навлизането си в политиката чрез проекта „Няма такава държава“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук