Шофьор карал в насрещното, предложил подкуп

0
1365

На 20 март 2018 г., по разпореждане на Окръжна прокуратура-Хасково бе привлечен като обвиняем Али Ч., на 62г., турски гражданин. Той се опитал да даде подкуп на полицаи от Харманли.

На 19 март 2018 г.,в Харманли, служители на сектор „Криминална полиция“ при РУ на МВР-Харманли, при изпълнение на служебните си задължения, видели, че товарен автомобил с турска регистрация, създал предпоставки за пътно-транспортно произшествие, като се движел в платното за насрещно движещи се пътни превозни средства.

Полицейските служители предприели действия по спиране на неправилно движещото се моторно превозно средство. След проверка на документите на водача, на същия било разпоредено да остане на място до пристигането на повикания екип на „Пътна полиция“. Разбирайки, че ще бъде санкциониран за извършено нарушение на Закона за движение по пътищата, турският гражданин поставил 20 евро в паспорта си и отново го подал на служителите от сектор „Криминална полиция“ при РУ на МВР Харманли, за да го освободят, преди да дойдат катаджиите и да му съставят Акт за установяване на административно нарушение.

Служителите на МВР не взели парите и веднага уведомили разследващ полицай при РУ на МВР-Харманли. На Али Ч. бил съставен Акт за установяване на административно нарушение по чл.6 т.1 пр.3 от Закона за движение по пътищата.

Обвиняемият е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Хасково да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия Али Ч.

/дир

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук