Ще каже ли днес Местан от кого се страхува и защо се скри в посолството на Турция!?

0
602

Отстраненият лидер на ДПС Лютви Местан ще даде пресконференция днес в пресклуба на БТА. Темата на бринифга не е официално обявена. Предстоящата пресконференция беше анонсирана от няколко дни. На два пъти хората, близки до Местан, пращаха журналистите на различни места, но без резултат.По непотвърдена информация бившят лидер на ДПС е отлагал срещата с медиите, защото е изчаквал да проведе дипломатически срещи с представители на турските власти, както за целта дори е бил на посещение в южната ни съседка.

Днешният брифинг е първата среща на Местан с медиите, след като на Бъдни вечер беше изключен от партията и беше отстранен като председател на движението.

Последната му официална медийна изява беше часове преди решението на Централния съвет на ДПС, но в Кърджали. След това по време на честване на годишнина от възродителния процес в Момчилград Местан отказа да отговори на въпросите на българските журналисти и говори само на специално поканените турски медии.

Днес журналистите ще питат бившия вече лидер от кого се страхува и защо се скри в посолството на Анкара. Няма да го подмине и въпросът вярно ли е, че е проводник на турските интереси у нас и дали ще прави партия. Местан бе наречен национален предател и политическите журналисти няма да пропуснат да го разпитат и по тази тема.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук