Ще повиши ли дебатът Радев-Герджиков избирателната активност?

0
135

Дебатът между двамата претенденти за президентския пост Румен Радев и проф. Анастас Герджиков може да повиши избирателната активност, смята проф. Росен Стоянов, преподавател по политически комуникации в Нов български университет.

Единственият предизборен дебат между двамата ще се състои тази вечер по БНТ.

„Ние имаме своята практика в годините назад. Да припомня – едни медийни форми, такива медийни форми са се случвали в различни телевизии през годините. По-скоро при нас форматът е тримата първи към дадения момент, още от времената на 1992 г. Но нямаме изградена рефлексия у зрителите, поради факта, че дебатирането само по себе си не е залегнало дори в образователната ни система“, коментира проф. Стоянов пред БНР.

По думите му твърди се, че дебатите могат да преобърнат категорично изказано преди това мнение на около 3 до 4% от гласоподавателите, които могат да преформатират своето харесване.

„Могат обаче да свършат друга работа – да повишат интереса и любопитството, да нагнетят напрежение в положителен смисъл, така че да повишат и избирателната активност, да мотивират допълнително онези, които се колебаят извън твърдите ядра, гравитиращите“, коментира специалистът.

Според Росен Стоянов въздействието по време на дебатите е комплексно, като личните нападки са част от арсенала.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук