Янев с първи думи след тежкия удар, хвърли политическа бомба

0
124

Лидерът на „Български възход“ се изсмя на въпрос дали би се коалирал с Петков

С членовете на новоизбрания изпълнителен съвет ще ви разкажем малко повече за „Български възход“. Днес направихме учредително събрание, което завърши. Имахме почти 800 делегати от цялата страна.

Това заяви на брифинг лидерът на партия „Български възход“ и бивш премиер Стефан Янев.

Той анонсира, че ще регистрира партията си в съда.

„Искам да благодаря на всички учредители и гости, които присъстваха днес. Целта на днешното събрание е изпълнена“, подчерта Янев.

„Целта ни е устойчиво да работим за реализиране на българския национален интерес, за сигурността на българските граждани, за тяхното благоденствие и те да живеят в условията на справедливост и разбирателство помежду си и властите“, каза той.

Янев анонсира, че ще участва, ако има предсрочни парламентарни избори.

Според него в момента няма ляво и дясно – те имат неясни характеристики на съдържанието. „Не искам да влизам в такъв политологически разговор. Ние сме национално-консервативна партия“, обясни той.

„Политическото пространство предполага взаимодействие с всички политически сили. Партията ще е от тип обединител – тя ще обединява всички български таланти. Всички качествени и морални хора“, заяви Янев.

„Ралица Симеонова е много качествен човек. Тя е човек със свободна воля, това е нейно решение, тя така е решила и преценила, въпросите са към нея“, каза той в коментар на въпрос защо тя е решила да не бъде част от формацията му.

БЛИЦ припомня, че Ралица Симеонова, която е от учредителите на партията на Стефан Янев „Български възход“ обяви в социалната мрежа „Фейсбук“, че няма как да бъде част от проект, който е „обект на нездрав интерес и се пълни със странни партийни отломки и компрометирани личности“.

„Обединяването на партиите се случва в парламента, когато избирателят ги прати там. Не бъркайте обединяване на партии с обединяване на хора и таланти“, подчерта той.

На въпрос дали би работил с Кирил Петков и той талант ли е, Янев се засмя и отвърна:

„Не чакайте да давам оценка дали Петков е талант, или не. Петков го оценява целият български народ. Не правим политически проект, който да чертае ровове и червени линии. Ако представляваме българите в парламента, смятам, че сме длъжни да намерим начин да комуникираме с всички партии там“, заяви Янев.

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=external&v=806450080764228

blitz.bg

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук