„Ясновидката на елита” Стоянка Митева пред „ШОУ“: Министърка дойде да ме пита как да забременее от… премиера

0
941

При нея са ходили братът на Емил Кюлев, родителите на Доктора, майката на сестрите Белнейски и много други известни хора

Преди няколко дни ясновидката Стоянка Митева най-после показа лицето си на обществото.Официално, с тържествен ритуал, тя откри свой офис в Хасково. За тържеството пристигнаха около 200 души от цялата страна, сред които 7 лекари от Правителствена болница, лидери на партии, бизнесмени, художници, журналисти, и много хора на които ясновидката е помагала през годините. В дома си, който е на брега на река Марица, накрая на Димитровград, Митева е приемала инкогнито министри, заместник-министри, политически лидери, доценти и професори, дори военни и полицаи. Впрочем, Стоянка Митева много е помагала на хората с пагони за разкриването на извършителите на тежки криминални престъпления. Но най-силна е в диагностицирането на болести. Вижда човешките органи като на длан. Третото й око се отваря преди 20 години след тежка мозъчна операция. Ето какво още разказа ясновидката пред репортер на „ШОУ”.

– Г-жо Митева, винаги казвате, че дарбата ви е тежка участ…
– Ако някой ви каже, че има дарбата да  надниква в човешката душа, че усеща болката и бедата и веднага ги премахва, не му вярвайте! Този човек е търсач на силни усещания, кандидат за лесна слава и си е намерил удобен начин за бързо печелене на пари. Аз много добре знам  какво е  да разпознаеш болката на една майка, загубила детето си; да кажеш на един баща къде е лобното място на сина му, или на тежко болния, че предстоящата му операция няма да е изход!..Повярвайте ми, няма по-тежко бреме от това да виждаш Отвъд! Да си феномен не е никаква привилегия, а още по-малко професия. Феноменството е дадена от Бога дарба и много тежък кръст. Години наред го нося този кръст, платих и продължавам да плащам огромна цена. Сърцето ми е набраздено от човешки съдби…

– Как разбрахте за дарбата си?
– Животът понякога така ни връхлита, така преобръща съдбата ни, че чак преобразява и същността ни. През януари 1977 г., след тежка мозъчна операция, вътре в главата ми взе да се случва нещо странно. Изпаднах в транс и усетих, че навлизам в необичайно пространство. Изведнъж започнах да виждам отделните органи на хората около мене. На този ужас издържах два месеца.

Мислех, че полудявам

и потърсих лекарска помощ. Посъветваха ме да се срещна със специалисти, които разбират от паранормални явления. Отидох в София при проф. Връбка Орбецова и доц. Игнатов, които ми направиха едни много сложни изследвания и заключиха, че ми се е отворило т.нар. трето око. Честна дума, в началото не знаех какво да правя с него!..


За пръв път Стоянка Митева разрешава да бъде снимана /Снимки авторката/  

Помогна ми Людмила Ким, с която случайно се срещнахме в Рупите. Тя ми подари една икона и ми каза: „…Как, какво да правиш? Просто помагай на хората!”. Подарената икона стана свидетел на много човешка болка и много сълзи. Кураж да погледна на по-високо и по-далече ми даде срещата с един известен политик, изпратен при мен от Вера Кочовска. Тя му казала: „Намери жената, която живее на брега на Марица, в град построен от бригадири! Само тя може да ти помогне!” – И той ме намери. Нямах представа откъде Вера Кочовска знае за мен – не бях известна.

– Но сега ви наричат „ясновидката на елита”… 
– Може би защото при мен наистина идват много известни хора. Някои от тях са тук, на откриването на офиса. И една ваша колежка е тук, на която бях казала, че отива на операция, но ще я свалят от операционната маса – няма да я оперират. И тя не е оперирана и до ден-днешен!… Не е необходимо. Определено, силата ми е в диагностиката.

Работя предимно с очите си и с лявата си ръка 

Помагала съм на много хора с психични проблеми, с депресии, на алкохолици и наркозависими. Чрез 5-6 хипнотични сеанса спасявам наркоманите. Тези мои способности отдавна съм ги доказала пред доктори и професори, и затова ми вярват.

– А ясновидството?
– Ясновидството ми се разви по-късно. Разкривам изчезнали хора, а това е един от проблемите през последните години. Мога да разкажа десетки покъртителни истории за майки, на които трябваше да казвам къде са лобните места на децата им. За тези 20 години много неща преживях, видях и научих. Денят ми започва от 6 часа сутринта. Звънят ми например с въпроса: „Ще оживее ли дъщеря ми след тежката катастрофа?”, „Има ли надежда синът ми да е жив, няма го от три дни?..”. При мен е идвал братът на застреляния Емил Кюлев, родителите на Доктора, майката на строителния бос Стоян Стоянов и много други. Идвала е и майката на сестрите Белнейски. Няма да скрия, че съм уморена от многото човешки трагедии, които съпреживях. Аз дадох своя курбан в отплата на дара Божи!…


Хората, които са получили помощ и утеха от Стоянка, благодарят на нея и на Бог

– Според вас има ли нужда от специален закон за врачуващите?
– Разбира се. Врачки и баячи в България са над 10 000 души. Над 95 процента от тях са измамници и шарлатани, занимават се с лъжеврачуване и фалшиво лечение. Намерили са най-лесния начин за печелене на пари. Лъжат и мамят. Истинските феномени у нас са

не повече от 20 души

А в тези размирни времена българите нямат нужда от врачки, а от психиатри и психотерапевти, защото много от нашите сънародници са на границата на лудостта. Знаете ли какви хора идват при мене? – Примерно, идва една министърка да ме пита дали може да забременее и „как” от… министър-председателя?!? Давате ли си сметка за какво става въпрос?! Идват едни мъже с джип с широки гуми и искат да им кажа дали в еди-коя си могила има злато…Идва една дама, за да пита дали било грях, че правела любов с първия си братовчед. Изхвърлих я от дома си като мръсно коте.

– Вярвате ли в магиите?
– Категорично не. Смятам, че от подобни внушения психясва българинът. Към която и врачка да се обърне, тя все ще му изкара акъла или с черна магия за смърт, или с родово проклятие. Това са само едни долнопробни мошенички, нищо повече. Нито Ванга, нито Джуна, нито Вера Кочовска, имат „наследнички”. Тези набедени врачки нямат нито срам, нито съвест. Има една Мария Асенова, която нарече Вера Кочовска „шарлатанка”. Аз не знам да има по-голяма шарлатанка от самата Мария. Вижте й златото, с което е накичена, вижте в какъв офис работи и си направете сметка колко много хора е ограбила с лъжата, че е „наследничка на Ванга”. Но няма власт, която да й потърси сметка за това, че лъже хората. Ами онази, дето излекувала Иван Костов от рак – Щерона Ваклушева?! Но всяка от тези измамнички ще си получи заслуженото. Има един Горе,  който гледа и всичко вижда. И много добре ги разпознава, за разлика от наивните българи. Преди една година Димитровград целият беше облепен с плакатите на някаква си Светлина. Карам си колата към Пловдив и по билбордовете – пак Светлина. Ето, за такива хора трябва да има закон и сериозен изпит. Искам аз самата да застана пред сто човека, да им направя диагностика, и пет лекари да потвърдят или отхвърлят това, което съм казала. Ето, такъв изпит трябва. Аз пари не искам. И да ми дадат, ги връщам. Аз съм най-бедната ясновидка в България – нямам кола, нямам апартамент, а вилата, в която живея, я изгради мъжът ми със собствените си ръце. Офиса, който днес откривам, го ремонтирам знаеш ли от колко години. С една пенсия, толкова мога да направя!

Едно интервю на Тодорка НИКОЛОВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук