1000 лв. глоба за варненец, набил инкасатор на енергото

0
600

1000 лв. глоба отнесе от Варненския районен съд варненец, набил инкасатор на енергото. По внесено от прокуратурата постановление, 40-годишният мъж бе освободен от наказателна отговорност с налагането на административното наказание. Той причинил лека телесна повреда по хулигански подбуди на служител на „Енерго Про мрежи“, натоварен със задължението да отчита изразходената електроенергия от клиенти на дружеството. Деянието се наказва по чл. 131, ал.1, т.12 от НК.

В деня на инцидента двама инкасатори, облечени в отличително фирмено облекло, позвънили на входа на 2-етажна къща в централната част на Варна, за да ги допуснат да засекат показанията на монтираните вътре електромери.

Жена, която живеела на адреса, им отворила, но докато извършвали отчитането, се появил 40-годишния мъж, който също бил сред обитателите на къщата и ядосан започнал да държи сметка на инкасаторите, че с позвъняването си са изплашили децата му. След това, без да е бил предизвикан от пострадалия, му нанесъл удар с юмрук в лявото слепоочие и го избутал до входната врата. Назначената впоследствие съдебно медицинска експертиза установила, че служителят е получил контузия на главата и травматичен хематом, които довели до временно разстройство на здравето му.

40-годишният агресивен мъж е с чистото съдебно минало и затова му се разминало само с административно наказание, като съдът разпореди да заплати глоба от 1000 лева и направените по делото разноски./Монитор

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук