11 септември: 20 години след атентатите в САЩ разкриха защо се срутиха кулите близнаци! Сензационно ВИДЕО

0
2725

Заключението на учените е, че когато самолетите са се забили в кулите, е избухнал пожар, подклаждан от горивото им, който е изкривил и отслабил стоманата в конструкциите на сградите

20 години по-късно: Разкриха защо се срутиха кулите близнаци! Сензационно ВИДЕО

Навършват се 20 години от едно от най-трагичните събития в модерната история на света – серията от самоубийствени атентати в САЩ срещу кулите близнаци в Ню Йорк, Пентагона във Вашингтон и разбиването на четвъртия похитен самолет в Пенсилвания, припомнят от bg-voice.com

 

Остават обаче редица въпроси, като например, защо се срутиха кулите-близнаци? Видеото на bg-voice, дава отговор на тях:

Двата небостъргача са проектирани около вертикални системи, които се държат заедно чрез по-слаба хоризонтална връзка. Структурната цялост на Световния търговски център зависи от две свързани системи от вертикални колони.

Централното ядро от подсилен бетон понася вертикалните натоварвания, а стоманените стълбове са подредени по периметъра.

Заключението на учените е, че когато самолетите са се забили в кулите, е избухнал пожар, подклаждан от горивото им, който е изкривил и отслабил стоманата в конструкциите на сградите.

Скоро изкривяването е предизвикало деформация на външните стени, което е причинило неочакваното сриване на подовете над зоните на ударите. Според доклада подовете на по-долните етажи не са оказали достатъчна съпротива на огромната енергия от срутването на горните, заради което конструкцията се е разпаднала много бързо.

blitz.bg

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук