Извънредно в DAILYPRESS.bg! Скандалът с „Българската Коледа“ се разраства! Агенция ПИК в центъра на събитието – медията не отразявала „правилно“ президентството

0
964694

Скандалът с блъскания и изгонен от отразяването на „Българската Коледа“ в Народния театър журналист от агенция „Дейли Прес“ Тодор Стефанов се разраства. Президентството отказва да го допусне и след телефонен разговор с човек от организаторския екип, който се представил като Иво и заявил, че няма да допусне нито него, нито информационна агенция ПИК, защото не отразявали работата на президентството правилно.

Това разказа самият Стефанов пред ПИК.

След като бил изхвърлен по най-брутален начин от охраната в Народния театър, той отишъл в президентството и помолил тамошната охрана да го пусне в пресцентъра. Пазачът обаче заявил, че там няма никого и ехидно го посъветвал да се обади на ПИК, за да го „упътят какво да прави“, разказа колегата ни.

В това време въпросният „Иво“ се обадил по телефона на Стефанов и му обяснил, че от президентството няма да допуснат нито него, нито представители на ПИК, споменавайки конкретно име, тъй като не отразявали правилно събитията, свързани с държавния глава. На въпроса на журналиста какво означава да отразяват правилно, „Иво“ отговорил: „Ами, вижте какво е публикувано в ПИК преди 15 минути. Попитайте тях какво означава“.

Стефанов уточнил, че публикацията е от преди 2 часа и е съпроводена с коментари на свидетели на начина, по който е бил изхвърлен от Народния театър. А ПИК и конкретното лице, споменато от „Иво“, нямат нищо общо с това безобразие, нито пък искат да отразяват „Българската Коледа, а просто са разказали за случилото се. 

Тодор Стефанов не знае откъде и как в президентството са се сдобили с телефонния му номер, нито кой е въпросният „Иво“. Но той му обяснил, че го познава много добре и тъкмо това е причината да не го допускат на техните събития, като отново подчертал, че това се отнася и за ПИК.

„Иво“ не е звънял в ПИК и макар че името е често срещано, не е изключено това да е шефът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов. Тъй като той е заявил, че познава много добре и конкретното споменато от него лице от ПИК, нека се свърже и с него, за да чуе много ясно и изчерпателно определение за „правилно отразяване“.

Който и да е този „Иво“, данъкоплатците, които са и гласоподаватели, трябва да знаят как се подбират медиите, които отразяват работата на президентството и така може би ще си обяснят и факта, че в последните за годината социологически проучвания Радев води по доверие сред всички политици.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.