Извънредно в DAILYPRESS.bg! Скандалът с „Българската Коледа“ се разраства! Агенция ПИК в центъра на събитието – медията не отразявала „правилно“ президентството

0
964836

Скандалът с блъскания и изгонен от отразяването на „Българската Коледа“ в Народния театър журналист от агенция „Дейли Прес“ Тодор Стефанов се разраства. Президентството отказва да го допусне и след телефонен разговор с човек от организаторския екип, който се представил като Иво и заявил, че няма да допусне нито него, нито информационна агенция ПИК, защото не отразявали работата на президентството правилно.

Това разказа самият Стефанов пред ПИК.

След като бил изхвърлен по най-брутален начин от охраната в Народния театър, той отишъл в президентството и помолил тамошната охрана да го пусне в пресцентъра. Пазачът обаче заявил, че там няма никого и ехидно го посъветвал да се обади на ПИК, за да го „упътят какво да прави“, разказа колегата ни.

В това време въпросният „Иво“ се обадил по телефона на Стефанов и му обяснил, че от президентството няма да допуснат нито него, нито представители на ПИК, споменавайки конкретно име, тъй като не отразявали правилно събитията, свързани с държавния глава. На въпроса на журналиста какво означава да отразяват правилно, „Иво“ отговорил: „Ами, вижте какво е публикувано в ПИК преди 15 минути. Попитайте тях какво означава“.

Стефанов уточнил, че публикацията е от преди 2 часа и е съпроводена с коментари на свидетели на начина, по който е бил изхвърлен от Народния театър. А ПИК и конкретното лице, споменато от „Иво“, нямат нищо общо с това безобразие, нито пък искат да отразяват „Българската Коледа, а просто са разказали за случилото се. 

Тодор Стефанов не знае откъде и как в президентството са се сдобили с телефонния му номер, нито кой е въпросният „Иво“. Но той му обяснил, че го познава много добре и тъкмо това е причината да не го допускат на техните събития, като отново подчертал, че това се отнася и за ПИК.

„Иво“ не е звънял в ПИК и макар че името е често срещано, не е изключено това да е шефът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов. Тъй като той е заявил, че познава много добре и конкретното споменато от него лице от ПИК, нека се свърже и с него, за да чуе много ясно и изчерпателно определение за „правилно отразяване“.

Който и да е този „Иво“, данъкоплатците, които са и гласоподаватели, трябва да знаят как се подбират медиите, които отразяват работата на президентството и така може би ще си обяснят и факта, че в последните за годината социологически проучвания Радев води по доверие сред всички политици.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук