1400 души са преминали през „Пирогов“ по празниците

0
337

1400 души са преминали през празничните дни през УМБАЛСМ „Пирогов”, 200 от тях са хоспитализирани. Това каза доц. д-р Христо Шивачев , завеждащ отделение по детска гръдна хирургия в УМБАЛСМ „Пирогов” във връзка със спешните случаи, които са приети в лечебното заведение по време на празничните дни, предаде Фокус. 290 от тези 1400 са деца до 18-годишна възраст”, допълни той.

Доц. д-р Шивачев посочи, че на Бъдни вечер в болницата по спешност е прието 5 –годишно дете, пострадало при ПТП край Гоце Делчев. „Момче на 5 години с тежка травма“, обясни той и допълни, че то е пристигнало прегледано и сега се намира под наблюдение. Доц. д-р Шивачев отбеляза, че на Коледа е било прието бебе на три дни, тежащо 1500 гр. Той обясни, че на бебето му е направена безкръвна операция и уточни, че за първи път се прави подобна манипулация на толкова малък пациент..

По думите му травматологичните и хирургичните кабинети са били сред най-натоварените, обясни той и коментира, че през празничните дни са приети много пациенти с хронични страдания, които покрай празниците са забравили за болестите и усложненията при неспазване на хранителните си режими./Труд

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук