0
2336
Ñîôèÿ (10 þíè 2017)  ñòîëèöàòà ñå ïðîâåæäà ÕVI Íàöèîíàëíî ñúáðàíèå íà ÄÑÁ. Ó÷àñòíèöèòå âúâ ôîðóìà ùå èçáèðàò ÷ðåç òàéíî ãëàñóâàíå ìåæäó ÷åòèðèìà êàíäèäàòè çà ïðåäñåäàòåë íà ïàðòèÿòà. Íàöèîíàëíîòî ñúáðàíèå ùå óòâúðäè è ïîëèòèêàòà íà ôîðìàöèÿòà çàíàïðåä. Íà ñíèìêàòà: êàíäèäàòúò çà ïðåäñåäàòåë íà ÄÑÁ Àòàíàñ Àòàíàñîâ. Ïðåñôîòî - ÁÒÀ ñíèìêà: Õðèñòî Êàñàáîâ (ÅÄ)

Борисов трябва да предприеме действия, за да се възстанови правото. Това каза Атанас Атанасов по време на пресконференция на Демократична България във връзка с казуса „Юлен“ и указанията на прокуратурата към Министерски съвет да се спазват законовите разпоредби на концесията.

Атанасов бе категоричен, че Борисов трябва да възстанови и средствата в хазната, с които „Юлен“ са се облагодетелствали неправомерно през годините.

„Какви ще бъдат тези действия, могат да се посочат няколко варианта, но като цяло, казано е, че тази концесия е дефектна и тези, които са я използвали до ден днешен са се обогатили неправомерно и то за стотици милиони. Правителството трябва да възстанови законността, а освен всичко друго трябва да поиска и онези пари, които неправомерно са били придобити от концесионера“, категоричен бе Атанасов.

По думите му най-накрая институциите признаха, че гражданите, когато протестираха през зимата, са били абсолютно прави.

Атанасов изтъкна, че защо точно вчера прокуратурата е излязла с това становище – може да се спекулира.

Това е част от много по-мащабна политическа игра, която се върти днес. Вчера прокуратурата излезе с тази позиция, а в същото време министър Владислав Горанов заяви, че България ще кандидатства за еврозоната и за Банковия съюз„, отбеляза Атанасов и изтъкна, че това означава, че в скоро време ще има европейски банков надзор в България и ще трябва да преценява дали има гнили ябълки.

Може да се наложи в скоро време гражданите да защитават Цеко Минев, каза Атанасов.

Борислав Сандов коментира, че остава отворен въпросът как концесионерът ще влезе обратно в тези 95 хектара и как ски зоната ще продължи да се развива, какво ще се случи с част от съоръженията, които са собственост на трети лица? Той посочи, че ситуацията на казуса с „Юлен“ е по-зле от тази с БДЖ, тъй като при положение, че концесионерът получава държавни субсидии – продължава да е на загуба.

В нашия сигнал има други неща, които прокуратурата все още разследва„, коментира Сандов. Той визира разследването на Българската федерация по ски и харчовете на средства без отчетност, които по думите му показват, че става въпрос за финансиране на свързани лица, за пране на пари.

Протест в защита на природните и културни ценности ще има в неделя от 18.00 часа на площад „Независимост“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук