Проблеми с е-винетките: На много места терминалите в бензиностанциите не работят

0
3011

Масови проблеми с новите системи за закупуване на електронни винетки установи проверка на bTV. Новата електронна система трябваше да заработи още от 1 януари.

След сигнали на наши зрители екипът ни направи проверка на няколко от големите вериги бензиностанции. Оказва се, че нито една от машините не работи – някои поради липса на хартия, при други се изписва грешка при опит за плащане, а трети не функционират изцяло.

Валентин Петров трябва да пътува извън града рано сутринта. По закон му е необходима винетка. От 1 януари може да се закупи само електронна. Оказва се обаче, че терминалите в много бензиностанции  не работят. „Сега съм тръгнал. Обиколим съм 7-8 бензиностанции, нямат хартия, не работят, не мога да си купя”, каза той.

Според него системата не функционира правилно, а хора като него, на които тепърва им предстои да закупят винетки, са ощетени.

Проверка на екип на bTV установи, че наистина винетка не може да бъде купена. При опит за извършване на плащане например получаваме неколкократно отказ от системата.

Именно техническите проблеми спират някои шофьори вместо класическите стикери да ползват новите е-винетки.

В същото време, в ефира на bTV председателят на АПИ инж. Светослав Глосов заяви, че проблем със системата няма. „Системата наистина е нова, възможно е някъде да има технически грешки, но това не значи, че се е сринала”, коментира той. /petel.bg/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук