30 години затвор получи Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

0
422

На 30 години затвор бе осъден Северин Красимиров за убийството на телевизионната водеща от Русе Виктория Маринова. Днес Русенският окръжен съд го призна за виновен и му наложи възможно най-тежкото наказание. Това е така, защото делото се проведе по съкратената процедура, след като Красимиров направи пълни самопризнания.

По закон при съкратеното съдебно следствие, наказанието доживотен затвор без замяна се заменя с от 20 до 30 години лишаване от свобода.

Максималното наказание от 30 години поискаха представителите на прокуратурата. Защитата на свой ред пък пледира за 15 години лишаване от свобода.

Искам да кажа, че много съжалявам за постъпката си! Искам да върна времето назад, но не мога! Искам да се извиня на госпожа Виктория и нейните родители. Признавам си вината! Знам какво е, и аз съм израснал без баща. Това е”, е единственото, което е казал Красимиров пред съда, съобщи „24 часа“.

Той е подсъдим по три обвинения. Първото е за особено тежък случай на блудство, при което е употребена сила. Второто е за особено тежък случай на изнасилване. А третото – за убийство, извършено умишлено, по особени мъчителен начин, с особена жестокост.

В съдебната зала днес дойдоха и роднини на Красимиров, майка му се разплака и припадна, след като не ѝ беше позволен контакт с подсъдимия ѝ син и беше изведена от съда.

Съдът уважи изцяло и гражданския иск на роднините на Виктория – Северин Красимиров трябва да им плати общо 450 000 лева обезщетение.

След като чу присъдата, защитата на Красимиров обяви пред медиите, че ще я обжалва, защото има смекчаващи вината обстоятелства като ниска степен на интелект, лека умствена изостаналост на обвиняемия и чисто съдебно минало.

В началото убийството на Виктория Маринова беше обвързвано с работата ѝ на телевизионен водещ, но впоследствие стана ясно, че е станала случайна жертва на Красимиров. Той я нападнал край тенис кортовете в Русе докато тичала за здраве, като предишната вечер мъжът се отдал на жесток запой, употребил и наркотици. След престъплението той избяга в Германия, където живее майка му, но беше задържан и доведен в Русе, за да бъде изправен пред съда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук