ЕКЗЕКУЦИЯ! Разстреляха топ мафиот в болничното му легло!

0
922

Два куршума в тялото получи в болница един от петте най-издирвани от Интерпол престъпници Изет Айдинович, пише „България днес“.

45-годишният ром е прострелян в лявото стъпало и горната част на крака от кръвния си враг Елведин Бибич в специализираното медицинско заведение в сръбския град Нови пазар. Беглецът от международното правосъдие е приет преди дни за лечение в клиниката, което бързо се разбира от врага му. Въоръжен с пистолет в ръката, Бибич най-спокойно влиза в болницата в 7,30 часа, когато е пълно с пациенти. Снабден с предварителна информация, той се отправя в стаята на Изет, който тъкмо се събужда.

„Не каза нищо като видя Айдинович в леглото, почна да стреля. Чух три изстрела. Явно с единия не е уцелил мишената си“, казва медицинска сестра, която е на метри от местопрестъплението. Заедно с нея е и санитарка, която също ясно вижда лицето на нападателя.

„Напусна болницата веднага след атентата. Не бързаше на излизане. Спокойно си излезе и никой не се осмели да го спре“, допълват двете уплашени жени.

Раненият пациент е свален в операционната и само бързата намеса на лекарите го спасява от сигурна смърт. След хирургическата интервенция застреляният е извън опасност за живота, но все още е в интензивното, което се охранява от полицаи. Елведин потъва вдън земя и е обявен за национално издирване.

Старата вражда между Бибич и Айдинович се разгорещява с пълна сила през 2014 г., когато Изет прави неуспешно покушение срещу Елведин. Оцелелият на косъм бандит директно обвинява Айдинович пред ченгетата за атентата. Образувано е разследване, което стига до съдебна фаза, но там процесът буксува, защото липсват преки доказателства срещу обвиняемия.

„В Сърбия досието на Айдинович е чисто и няма осъдителни присъди. Едва след този случай в болницата разбираме, че е издирван от Европол“, казват органите на реда в Белград.

От 2014 г. престъпникът се търси за отвличане, изнудване и въоръжени грабежи в Люксембург. Във Великото херцогство той е сочен за лидер на банда, която по изключително жесток начин обира къща в най-луксозния квартал на едноименната столица. С огнестрелно оръжие проникват във вила на местен богаташ и го принуждават да отвори сейфа си. Оттам разбойниците отмъкват 8 500 евро и куп скъпоценни бижута, като преди това връзват ръцете и устите на всичките в тузарското имение./БРАДВА

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук