Цвета Караянчева: Радев има проблем с институциите, говори малко махленски и трябва да обере изказа си!

0
1230

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева взе отношение по конфликта президент – премиер. Пред bTV тя коментира, че държавният глава „отдавна има някакви проблеми с институциите“, включително с Народното събрание, което нарече „беквокали“ и „нотариат“.

Изпълняваме политиката на мнозинството, не повелята на Бойко Борисов, обясни тя и добави, че не може да разбере защо президентът се дразни – „това е нормално, така се прави в една демократична държава“.

Не бих искала да има война между институциите, те са големи мъже и мисля, че ще се разберат. „Президентът трябва малко да обере говоренето си, защото говори малко махленски“, каза още Караянчева.

На въпрос дали има проблем Бойко Борисов да се среща с Делян Пеевски тя отговори, че народните представители непрекъснато търсят контакти с премиера, за да излагат проблемите на своите избирателни райони. Ако има нещо, което президентът знае, нека информира компетентните органи, не бива да влиза в тона на говорене на опозиционен лидер, каза тя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук