Първо в ДейлиПрес! Николай Бареков: Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП и да продължа да се занимавам с политика под тази форма

0
6244

„Нямам намерение да се кандидатирам за втори път в ЕП и да продължа да се занимавам с политика под тази форма“. Това заяви в Брюксел на среща с журналисти по темата за фалшивите новини евродепутатът Николай Бареков в отговор на въпрос от журналиста Владимир Танев.

„Аз съм в активна възраст, което означава, че трябва да работя активно. Тук дейността ми обаче не го позволява, тъй като съм ангажиран само 2 или 3 дни седмично, което за човек на моята възраст е крайно недостатъчно. Категорично потвърждавам, че няма да участвам в избори за Европейски парламент догодина.
Според него терминът „фалшиви новини“ има свои корени много назад във времето, но през последните години отново е на дневен ред. На въпрос на журналист от BIG5 каква е спецификата на термина у нас и разликата със световните тенденции, той отговори, че определен корпоративно-политически кръг в България категорично доминира новините в двете най-големи частни национални телевизии Нова ТВ и БТВ, което по думите му е проблем на цялото общество. Според него определени олигархични кръгове гонят частни интереси с фалшивите новини, които се произвеждат.

На семинара, който организира евродепутатът в Брюксел освен многото журналисти от печатни и онлайн издания беше поканил и неколцина експерти, както и бившия депутат от Патриотичния фронт Димитър Байрактаров, бившия прокурор Роман Ваилев и експерти от сферата на туризма.
Евродепутатът прогнозира, че в следващия парламент ще доминира една партия. Според него в следващото Народното събрание ще влязат три формации – ГЕРБ, БСП и ДПС. Николай Бареков коментира още, че патриотите най-вероятно ще се разпаднат и няма да имат представители в парламента.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук