Борисов настоява за отмяна на мораториума върху строежа на АЕЦ „Белене“

0
5153

Мораториумът върху строежа на АЕЦ „Белене“ трябва да отпадне, за да може Народното събрание да даде мандат за разговори с инвеститори. За това е настоял министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, където участва на конференция на ГЕРБ.

Припомняме, мораториумът беше въведен от Народното събрание през 2012 г. с мнозинството на ГЕРБ.

По думите на Борисов, това трябвало да се случи преди срещата на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай през юли в София.

По повод днешните протести на медици, които се обявиха срещу ниските заплати и натрупаните проблеми в сектора, Борисов посочи, че държавата отделя близо 5 милиарда лева за здравеопазване.

„Чрез бюджетите на Министерството на здравеопазването и на Националната здравноосигурителна каса средствата се разпределят. Справедливото им разпределение зависи от тях“, подчерта премиерът.

За предлаганите промени в Пакет „Мобилност„, министър-председателят заяви, че в понеделник предстоят разговори с ресорния еврокомисар Виолета Булц. Той припомни позицията на българското правителството, че твърдо стои в защита на българските превозвачи, но допълни, че последната дума по въпроса имал Брюксел.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук