Внесоха в Спецсъда обвинение срещу бивш кмет на Ловеч от БСП

0
1998

Ловешката окръжната прокуратура предаде на съд за безстопанственост бившия кмет на града Минчо Казанджиев. Той управляваше три мандата от листата на БСП.

Обвинения са повдигнати и срещу управител на фирма, спечелила обществена поръчка за доставка на атракционно влакче за общината. Обвинение за документно престъпление има и срещу ръководителя на проекта – за безстопанственост и документално престъпление.

Обвинителният акт е внесен за разглеждане от Специализирания наказателен съд. Разследването е установило, че от името на община Ловеч Казанджиев е кандидатствал по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по проект на стойност 4 358 180,78 лв.
Една от дейностите по проекта е закупуване на атракционно влакче с 2 вагона с цена 360 000 лв.

Фирмата, спечелила обществена поръчка, не е разполагала с атракционно влакче, което да отговаря на поставените условия. От компанията са представили преправени документи за техническите параметри и характеристики на влакчето, за да отговорят на изискванията на техническото задание на обществената поръчка.

Доставеното влакче, което на практика не е използвано, е било прието, без да са изпълнени задълженията по приемане. Не са проведени тестове и проби. Не е направена никаква проверка дали реалните му параметри отговарят на тези, заложени в обществената поръчка, обясниха от обвинението.

Припомняме, на 12 юни бе арестувана действащ общински съветник от ГЕРБв община Ловеч – Йовка Тодорова. От партията й се разграничиха от нея. По-рано през деня съдът остави Тодорова с постоянен арест.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук