ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Палатка срещу палатка на протеста на майките в София министър Петков ги моли да се върнат в работната група (СНИМКИ/ОБНОВЕНА)

Протестиращите майки не отговориха на въпроса на министър Петков дали ще се завърнат в работната група

0
9742
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ / НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Втора палатка се установи на протеста на майките на деца с увреждания. Втората палатка обаче застава срещу първата, опъната там преди повече от месец.

Национално представителните организации на хората с увреждания също са се установили на протест до Народното събрание с лозунга, като подкрепят осъществяването на реформа, но са против законодателството, формирано и предложено от протестиращите в първата палатка, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Припомняме, че конфликтът между протестиращите майка на деца с увреждания и национално представителните организации се задълбочи в рамките на обсъждането на промените в законите за личната помощ и за здравната експертиза. На последното заседание на работната група за реформата към министерството на труда и социалната политика омбудсманът Мая Манолова и майките обявиха напускането си, заради несъгласието с палиативната реформа, която се предлага. От друга страна национално представителните организации се противопоставят на исканията им, като дори обвиниха протестите за грантаджийски.

Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков, който вече веднъж се подаде оставката заради напрежението по повод изработвания Закон да личната помощ, дойде да разговаря с протестиращите пред Народното събрание.

Майките на деца с увреждания обвиняват „втората палатка“, че са дошли при тях единствено с цел провокация и реално са незаконни. Протестиращите майки не отговориха на въпроса на министър Петков дали ще се завърнат в работната група.

Снимка/източник: Информационна агенция „Дейли Прес“ / Тодор СТЕФАНОВ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук