Родителите на хора с увреждания излизат на протест днес (ОБНОВЕНА)

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

0
15356
Снимка: Информационна агенция "Топ Преса"/ "Дейли Прес"

Родители и близки на хора с увреждания ще излязат на обединен протест днес на 30 юли, понеделник, в София, предаде репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“. Под надслов „Системата убива – всички“ недоволството ще започне в 17 ч. пред Народното събрание, като ще има шествие до Министерския съвет, където около 20 ч. и ще приключи протестът.

„Системата не убива само децата, възрастните с увреждания и техните семейства! Системата убива – всички! Това е протест на народа срещу системата! Системата прокуди стотици деца и възрастни с увреждания, прокуди за десет години 1 200 000 българи“, пишат организаторите на протеста в писмо до медиите.

Те подчертават, че в България няма нито един осъден за корупция по високите етажи на властта. Освен това страната била най-бедната и корумпирана държава в Европа.

„Ще търсим отговорност от отговорните! Ще искаме оставки! Не, няма да се „махне този проблем“ от главата на премиера! Проблемът сте вие, управляващите от всички партии и коалиции“, пишат още организаторите и подчертават, че имат подкрепата на десетки неправителствени организации.

През седмицата се разбра, че законопроектите за хората с увреждания ще бъдат внесени наесен в парламента. Социалният министър Бисер Петков увери, че полага максимални усилия, за да постигне съгласие в работната група.

„Реалистично е законопроектът за хората с увреждания да бъде одобрен от МС и да постъпи в НС най-рано в края на септември“, каза Петков.

Майките на деца с увреждания протестират от началото на юни тази година, като почти в цялата страна вече има палаткови лагери.

Този в София е непосредствено до Народното събрание.

Image result for вера иванова майка
Вера Иванова

„Ние не искаме нищо друго, освен нормален живот, просто да съществуват. В момента политиката е такава, че нашите деца са обречени. След 18 г. според управляващите те вече не трябва да съществуват – всичките помощи се спират, няма услуги, няма интеграция, няма абсолютно нищо. Те са обречени!“, заяви пред репортер на Информационна агенция „Дейли Прес“ Вера Иванова, председател на Конфедерацията за защита правата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук