Ремонти ограничават движението по бул. „Васил Левски“ в столицата до 3 август

0
1907

Във връзка ремонта на бул. „Васил Левски“ от бул. „Граф Игнатиев“ до бул. „Цар Освободител“ се въвеждат промени в организацията на движение.

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по източната половина от пътното платно на бул. „Васил Левски“, между ул. „Граф Игнатиев“ и ул. „ген. Гурко“ и между ул. „ген. Гурко“ и бул. „Цар Освободител“. Движението на пътни превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на булеварда в същия участък.

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. се закриват местата за почасово платено паркиране, както следва: по бул. „Васил Левски“ на 50 м преди ул. „Проф. Н. Михайлов“ в посока ул. „Ген. Гурко“; по бул. „Васил Левски“ от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Юри Венелин“.

Въвежда се промяна в режима на работа на светофарните уредби на следните кръстовища: бул. „Васил Левски“ – ул. „Граф Игнатиев“ – бул. „Патриарх Евтимий“, бул. „Васил Левски“ – ул. „Ген. Гурко“, бул. „Васил Левски“ – бул. „Цар Освободител“;

До 24.00 часа на 03.08.2018 г. превозните средства от системата на градския транспорт, преминаващи през участъка ще се движат по променени маршрути.

Автобусите по линия № 9 – в посока ул. „Ген. Гурко“ ще се движат по скъсен маршрут до бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по бул. „Цар Освободител“, надясно по бул. „Васил Левски“, надясно по ул. „Шипка“ и по маршрута си до Автобаза Искър;

Автобусните от линия № 84 – в посока ул. Ген. Гурко ще се движат по скъсен маршрут от пл. Орлов мост до моста при стадион „Васил Левски“. В посока летище София Терминал 2 – от моста на Стадион „Васил Левски наляво“ по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по бул. „Цариградско шосе“ и по маршрута си;

Автобусите от линия № 94 – в посока СУ „Св. Климент Охридски“ ще се движат по следния маршрут от бул. „Черни връх“, надясно по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до пл. Орлов мост, обратен завой по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ до бул. „Черни връх“ и по маршрута си до Студентски град;

Автобусните от линия № 184 – в посока ул. „Ген. Гурко“ ще се движат по скъсен маршрут от пл. „Орлов мост“ до моста при стадион „Васил Левски“. В посока летище София Терминал 1 – от моста на стадион „Васил Левски“ наляво по бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, надясно по бул. „Цариградско шосе“ и по маршрута си.

Нощна автобусна линия 2 – не се променя, като преминава през ремонтния участък с автомобилите; Маршрутите на тролейбусни линии №№ 1, 2, 5 и 8 не се променят;

Автобусите по линии 9, 84, 94 и 184 ще спират на всички съществуващи спирки по променените маршрути.

Разкрива се временна еднопосочна спирка на бул. „Цар Освободител“ на 50.00 метра от пл. Орлов мост за автобусна линия № 9.

Организация на движението във връзка с изпълнението на обект: „Изграждане, възстановяване и обновяване на публични пространства в централна градска част – зона 2″. От 01.08.2018 г. до 09.08.2018 г. се въвеждат промени в организацията на движение.

Забранява се влизането на пътни превозни средства, както следва: по ул. „6-ти септември“ в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Ген. Паренсов“; през кръстовището ул. „Граф Игнатиев“ – ул. „6-ти септември“.

Променя се посоката на движение на пътни превозни средства по следните улици: ул. „6-ти септември“ става с двупосочно движение в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Граф Игнатиев“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“, както следва: по ул. „6-ти септември“ от ул. „Ген. Паренсов“ до ул. „Граф Игнатиев“.

От 01.08.2018 г. до 15.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни срдества по ул. „Граф Игнатиев“, в участъка от ул. „Георги Раковски“ до ул. „6-ти септември“;

От 03.08.2018 г. до 30.09.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Граф Игнатиев„, в участъка от ул. „6-ти септември“ до ул. „Цар Шишман“.

При изпълнение на строително монтажните работи ще се осигури пешеходна проходимост в зоната на строителните площадки, с широчина от 1.50м.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Георги Раковски“, в участъка от ул. „Хан Крум“ до ул. „Ген. Гурко“, като се осигури преминаването на автомобили през кръстовище ул. „Георги Раковски“ – ул. „Стефан Караджа“.

Закриват се местата за почасово платено паркиране и местата в режим на платено паркиране „служебен абонамент“ за времето и мястата посочени по горе.

От 10.08.2018 г. до 31.08.2018 г.се промяня маршрутът на тролейбусна линия № 9 – в посока пл. Сточна гара – от тунела при Национален дворец на културата направо по бул. „Васил Левски“ до пл. „Сточна гара“ и обратно по бул. „Васил Левски“ до кино Одеон и по маршрута си до ж.к. „Борово“.

Тролейбусите ще спират на всички съществуващи спирки по променения участък от маршрута.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук