Захариева защити Борисов пред Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито

0
1691

Външният министър Екатерина Захариева защити премиера Бойко Борисов пред Корнелия Нинова с партията дала костите на Гоце Делчев на Тито по повод възмущението на лидера на БСП във Фейсбук за мълчанието на Борисов от думите на Зоран Заев за Илинденското въстание.

„Не приемаме поучения как да защитаваме националните интереси от партия, която през 1946 година предаде костите на Гоце Делчев на Титова Югославия. Същата партия държава променяше насилствено идентичността на собствените си граждани и ги караше да се пишат македонци“, коментира Захариева пред 24 часа.

„Чета призива на г-жа Корнелия Нинова към премиера Борисов незабавно да защити българските национални интереси от Заев, който поставял на изпитания крехките основи на добросъседството. Да, Илинденско-Преображенското въстание географски може да бъде наречено и македонско, и тракийско, но исторически е българско. Само преди дни премиерът Заев почете Гоце Делчев пред паметника му в центъра на Благоевград, където по време на цялото честване бе подчертан българският характер на Илинденско-Преображенското въстание за освобождението на Македония и Тракия„, обяснява Захариева.

„Госпожо Нинова, бъдете спокойна, правителството се грижи за опазването на националните ни интереси. Благодарение на нашата работа Република Македония ще стане член на НАТО и ще започне преговори с Европейския съюз, а българското знаме може спокойно да се вее в Скопие“, допълва външният министър.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук