Ексклузивно и първо в DAILYPRESS-bg.com! Заместник-кметът на Столична община Албена Атанасова реши, че адският дом на ужасите в кв. „Надежда“ в София всъщност е… рай

Няма достатъчно данни за извършени престъпления. Точка. Да живее справедливостта!

0
9085
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС / СОФИЯ

Столична община отказа да разследва мистериите в сградата на адския дом „Асен Златаров“ в квартал „Надежда“ в София. Това е заключението на зам.кметът на Столична община – Албена Атанасова, която „върши проверката“ повече от две седмици, научи ексклузивно „Дейли Прес“.

Столичната община на Фандъкова започна да рови в мръсните тайни на домът след сигнали до редакцията на Информационна агенция „Дейли Прес“ от наши читатели които живеят в близост до сградата в която до преди време имаше настанени деца без родителска грижа.

Както „Дейли Прес“ многократно писа, те ни разказаха за упражнявано физическо насилие спрямо непълнолетни деца от други момчета и момичета в сградата на институцията, секс между тях когато мине 23 ч., нарушени закони, употреба на дрога и разбира се най-страшната случка – секс в дворът на институция в която до преди време е имало настанени деца, а зад сградата на дома има Център за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) в който също има деца. 

Полицията разпитала всички, посочени в сигналите – ама наушения според полицията има и то много. 

В крайна сметка се оказало, че всички ужасни неща, за които нашите читатели разказаха пред „Дейли Прес“, били изрядни, документите перфектни, а правенето на секс няма значение. Да, полицията признава, че в трансферната книга на районото управление има регистрирани случаи на деца, употребили алкохол и дишали лепило и които са правили секс в дворът на институцията която е към Столична община.

Какво последвало ли? Била информирана „Социални услуги за деца и възрастни“ към Столична община, както и МВР в зависимост от случая. В дома бил назначен втори сот/охрана която да ходи на проверка в дома.

В информацията изпратена до редкацията на Информационна агенция „Дейли Прес“ пише обаче:

„По данни на Минка Кънчева Йовчева – директор на дирекция „Социални услуги за деца и възрастни“ при Столична община, в хода на работата по разрешаване на горепосочения проблем е установено, че в момента не съществува специализирано заведение за работа с деца с подобни проблеми в сградата на домът той е закрит времено.“

Т.е. това е положението, по-нататъшно разрешение на ситуацията няма, щото държавата не е измислила как да става това.

В крайна сметка всички оплаквания излиза, че са в сферата на измислицата, проекция на някакви склонни към фантазиране мозъци, каквито се оказват повечето от читателите, с които „Дейли Прес“ е разговарял.

Няма достатъчно данни за извършени престъпления. Точка. Да живее справедливостта!

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В ДЕЙЛИ ПРЕС!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук