Румен Радев призова политиците да не бягат от отговорност

0
5064

Оставките (на тримата министри – Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски, б.р.) не са решение, а бягство от отговорност. Това заяви президентът Румен Радев в своето Обръщение към нацията по повод началото на новия политически сезон.

Авторитаризмът не е бъдещето на България, категоричен е държавният глава. Отговорното поведение диктува управляващата коалиция да се концентрира върху проблемите на обществото.

През изминалия сезон многократно посочвах – несправедливостта и корупцията като основни проблеми. Те са рожби на злоупотребите на малцина. Имат одобрение на малцинството, без него те не могат да тероризират мнозинството, каза Радев.

Изявлението си държавният глава започна с примери за последните криви – срива на Търговския регистър и фалита на застрахователя „Олимпик“. Според Румен Радев това не са просто инциденти, а пробиви в държавността.

Онези, които не върнат своята част от отговорността, обременяват останалите. Българите ще бъдат принудени да открият нови пътища аз тяхното решаване. Като президент ще вложа силите си в отстояване на българската демокрация.

Той посочи като основни проблеми несправедливостта, бедността, демографската криза и беззаконието.

Дори да обърнете гръб към политиката, тя не се отвръща от вас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук