Нинова е уверена, че ГЕРБ са на финала (ВИДЕО)

0
14060

Смяната на министри е печелене на време за управляващите и загуба на време на България.

Това е агония, тя ще продължи. Такъв коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова в село Баня, където социалистите проведоха семинар. Нинова увери, че целта на БСП не е просто на смени ГЕРБ, за да се качат те на власт.

Нашият разговор е за бъдещето, те (ГЕРБ, бел.ред) са на финала, посочи категорично Нинова.

По думите й смяната на министри няма да промени системата и политиката.

Смяната на лица, министри е бягане от отговорност и опит да се отложи гнева и недоволството на хората от срива в държавата. Такъв коментар на прави депутатът от БСП Елена Йончева. Според нея срив има в ключови области от живота на страната – сигурността, здравеопазването, образованието.

Промяната в кабинета Борисов 3 на какво е продължение, пита Йончева: „На престъпността, на разкриваемостта, на корупцията и грабежа? На това ли ще бъдем свидетели?

„Искаме разговор за бъдещето, не партийни свади за миналото“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в с. Баня, където се проведе семинар на ПГ на „БСП за България“. Лидерът на БСП призова всички и всеки, който може да помогне, за да очертаят визията за бъдещето на страната.

Именно в тази посока е и решението в парламента да останат 20 депутати,но те няма да стоят там, за да пазят кворума, защото управляващите си имат достатъчно гласове. „Те ще отстояват нашите позиции и ще дават мнение по внесените законопроекти. В ключови моменти в работата на парламента, когато всички ще бъдат в зала – очакваното вето на президента върху АПК, гласуването на новите министри, обсъждането на бюджета, законът за пътищата.

Останалите депутати тръгват по срещи в страната, целта е цялата група да пътува, за да бъдат обхванати всички общини в съответната област. „Искаме до края на декември да можем да обсъдим „Визия за България“ във всяка българска община. В края на декември ще конкретизираме темите, по които имаме национално съгласие“, заключи Корнелия Нинова.

Разговорите ще бъдат публични и всеки, който поиска, може да дойде, покани Нинова гражданите.

Лидерът на БСП изложи и законодателната програма за този сезон – законопроекта срещу двойните стандарти на храните, изготвен с Националното сдружение на земеделските кооперации, законопроект за българско производство и търговските вериги, изработен съвместно със Съюз „Произведено в България“, Ще бъде внесен и закон за обезщетение на тракийските българи, който е изработен съвместно със Съюза на тракийските дружества в България. Нинова изтъкна, че ПГ на левицата ще внесе и предложения за борба с домашното насилие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук