КРИБ пише на Борисов в подкрепа на Александър Манолев

0
1788

КРИБ изразяват подкрепа към действащия заместник-министър на икономиката Александър Манолев, който беше номиниран от премиера Бойко Борисов за нов транспортен министър.

Това заявиха от КРИБ в отворено писмо до премиера Бойко Борисов подписано от изпълнителния директор Евгений Иванов.

В него се подчертава, че съвместно с Манолев в качеството му на заместник-министър на икономиката са постигнали много добри резултати, благодарение на неговата експертна подготовка.

От КРИБ са убедени, че той ще бъде много добър министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Те считат, че премиерът не трябва да се поддава на натиск от съмнителни кръгове и групи, които нямат нищо общо с индустрията.

Според КРИБ отстояването на политическите приоритети трябва да бъдат основна част на всяка голяма партия.

Припомняме, че след подаването на оставките тримата министри Радев, Московски и Нанков, премиерът Борисов обяви имената на техните заместници след Коалиционен съвет.

След мъжки разговор с премиера Бойко Борисов и вицепремиера Валери Симеонов, Манолев помоли да бъде оттеглена номинацията му за транспортен министър.

Причината са медийни публикации срещу него в „една определена група“. В публикациите Александър Манолев вижда още координирана атака срещу себе си.

„Със скалъпени твърдения без никакви доказателства се опитват ясно да блокират работата ми в Министерство на транспорта“, обясни той.

Според Манолев се атакува целият кабинет.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук