Борисов разпореди разследване и наказания за нападението над репортер (ОБНОВЕНА)

0
1595

Вчера нападнаха и биха репортера на „Господари на ефира“ Димитър Върбанов, докато е правил разследване.

Служители на склад и шефът им посегнали на екип на телевизията пред очите на полицията. Репортерът Димитър Върбанов и екипът му присъствали на внезапна проверка на стопанските полицаи.

Двамата нападатели на репортера са задържани за 24 часа, съобщава МВР.

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил разследване и наказания за нападението на репортера и е поискал спешно да му се докладва. Той коментира инцидента от Ню Йорк, където е на посещение за участие в сесията на Общото събрание на ООН, министър-председателят коментира инцидента.

„Разговарях с Терзийски, директора на полицията. Той е в Хага. Да кажем, че в 2 или 3 през нощта българско време. Дал съм им час и половина срок да ми докладват – арестувани, задържани, съответно, побойниците и с цялата строгост на закова да бъдат наказани. Така че надявам се и прокурорите бързо да повдигнат обвинения, разбира се, по всички правила на наказателния закон. Това е недопустимо. Знаете, аз само за кимване или намек към журналист махам депутати от парламентарната група. Такова нещо не може да се толерира. Трябва да сме изключително непримирими към такива деяния“, обясни Борисов.

Вчера в 17 и 05 часа в МВР е получен сигнал от 31-годишен репортер от Велико Търново, поискал съдействие от полицията и медицинска помощ. На мястото веднага били насочени екипи. Според първоначалните данни същия следобед журналистът е влязъл в складови помещения на ул. „Н. Габровски“, за да прави репортаж, свързан с дейността на фирмата, която ги стопанисвала.

При влизането му той бил избутан от двама мъже – на 39 и 54 години, в резултат на което паднал на земята и се наранил. Оказана му е медицинска помощ. По случая са разпитани свидетели и е образувано досъдебно производство. Работата по изясняване на обстоятелствата около възникналия инцидент продължава под ръководството на Районната прокуратура.

По информация на БНТ, Върбанов е в адекватно състояния, въпреки че е пребит тежко. Разследване на репортера започва през юни, когато става ясно, че в склад за храни във Велико Търново се съхраняват 15 тона негодни храни, които пътуват към други складове и магазинната мрежа, в това число и детската кухня за бебета.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук