неделя, април 28, 2024
Google search engine
дом Разследване ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения в четворното...

ТЕМАТА НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Прокуратурата иска постоянен арест за обвинения в четворното убийство в Каспичан (ОБНОВЕНА)

0
7068
Снимка: Информационна агенция "Бгнес"

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, ДЕЙЛИ ПРЕС 

Постоянен арест за обвинения в четворното убийство поискаха от Шуменската окръжна прокуратура. Искането бе внесено в Шуменския окръжен съд, съобщиха от прокуратурата.

63-годишният Петър П. е обвиняем за четворното убийство на семейство в Каспичан, което бе разкрито на 26 септември.

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря им Славка и 46-годишният им син Веселин. Обвиняемият Петър е син на брата на убития Георги и първи братовчед на неговите син и дъщеря.

На обвиняемия Петър П. е повдигнато обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице по особено мъчителен начин и с особена жестокост. По това обвинение може да получи затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Мотивът на магистратите е, че 63-годишният Петър П. е вероятният извършител на умишленото убийство на четири лица и има опасност да се укрие.

Окръжната прокуратура в Шумен е назначила съдебномедицинска експертиза на 63-годишния обвиняем. Оръжието на престъплението – брадва с 35-сантиметрова дръжка, с която той е нанесъл смъртоносни порезни и посечни рани на убитите, е иззета от къщата. Петър е обитавал втория етаж, а убитото семейство живеело на първия етаж.

Обвиненият в квалифицираното умишлено убийство е осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук