Цацаров: Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен за „Каолин“

0
3030

Иво Прокопиев е разследван не като издател, а като бизнесмен и по-конкретно за „Каолин“. Твърденията, че бил подведен под отговорност, защото неговите издания пишели срещу корупцията, не отговарят на истината.

Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров в Пловдив, където участва в национална среща на съдебните медици.

Припомняме, че вчера Софийска градска прокуратура – СГП обвини председателя и членовете на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД в пране на пари. Събрани са доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на председател на Съвета на директорите на „Алфа Финанс Холдинг“ АД.

Цацаров не посочи конкретни подробности за случая с Прокопиев. Той уточни, че е обвинен за пране на пари.

Обвинител номер едно коментира и други случаи. Цацаров очаква френските съдебни власти да предадат по-скоро семейство Баневи. Те ще отговарят за източването на приватизираното от тях „Полимери“, който впоследствие фалира.

„Разследването срещу Николай и Евгения Баневи ще се разширява. Стартовата точка е източването на приватизираното и фалирано от тях „Полимери“-Девня. На действията на обвинението няма да се ограничат само да това. Анализът на документите продължава и утре колегите от специализираната прокуратура ще изнесат подробности“, обясни той.

Главният прокурор очаква и другата известна фамилия Арабаджиеви да бъдат заловени и предадени на българското правосъдие.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук