Бенчо Бенчев заклейми бургаските социалисти, погребали го жив

0
13171

След около 3 месеца от скандала с Митьо Очите бившият заместник-председател на Общинския съвет в Бургас от БСП Бенчо Бенчев се върна в местния парламент.

Бенчев се е появил на днешната сесия на съвета. Той обаче седнал на задните банки, далеч от мястото на зам.-председател и от колегите си от БСП, които снеха доверието си от него.

Към момента Бенчев се води независим общински съветник.

Групата на социалистите в местната управа пък се разпадна, защото с напускането на Бенчев броят на социалистите не е от минимум 5 души, следователно няма право да излъчва зам.-председател на съвета.

На влизане в залата Бенчев и колегите му останали безмълвни и не си разменили дори поздрави, пише „24 часа.

Бенчев посочил пред журналисти, че е обиден на колегите си от БСП за реакцията им, според него прибързана, да свалят доверието си от него преди да се е произнесъл съдът дали е виновен по обвинението за помагачество на Димитър Желязков – Очите.

„Погребаха ме жив. Не съм с доказано престъпление, а те ме таксуваха като такъв. Надявам се органите да си свършат работата и истината – че не съм виновен, да излезе наяве“, заяви общинският съветник.

„Вечер не мога да спя. Минаха 3 месеца от случая и се опитвам да разбера какво престъпление съм извършил, но не мога да разбера“, допълни сега независимият съветник.

Припомняме, че Бенчев заедно с бившия депутат от ДПС Несрин Узун бяха сред върнатите от турските власти български граждани, арестувани при задържането на Димитър Желязков – Митьо Очите в Истанбул на 4 август.

Бенчев отрича да е имал бизнес с Очите, Несрин Узун – също, въпреки че и двамата са задържани в хотела, където е отседнал бургаският криминален бос, а самата стая в хотела е регистрирана е направена от Узун на името на Бенчев. Както Бенчев, така и Узун бяха в ареста в Бургас, но бяха освободени на 6 август, без да им бъдат повдигани обвинения.

Общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев, който беше пуснат от ареста под гаранция в размер на 50 000 лв., обжалва решението.

С постановление от 10 август 2018 г., Бенчо Бенчев е привлечен като обвиняем за лично укривателство и незаконно притежание на боеприпаси.

От 25 септември Бенчев вече не е и заместник-председател на Общинския съвет в Бургас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук