Румен Христов подава ръка на ГЕРБ през ЕНП?

Румен Христов обаче не посочи като основен партньор на СДС в рамките на ЕНП - ГЕРБ

0
6139

От Съюза на демократични сили (СДС) искат партньорство и сътрудничество с партиите, членове на Европейските народни партии (ЕНП).

Такъв коментар направи председателят на СДС Румен Христов пред журналисти по време на националната конференция, посветена на програмните приоритети и подготовката на партията за местните избори догодина.

Според него СДС имат сходни виждания с тях (ЕНП) за управлението на Европа, както и сходни виждания затова, което трябва да се случи с българските избиратели и граждани.

Българските граждани трябва да бъдат европейски граждани с европейки доходи“, е уверен Христов и припомни призива на сините от предишната конференция, на която е било казано какъв е десният път за повишаване на доходите.

СДС гледа към управлението

СДС гледа към управлението

Според лидера на СДС предсрочни избори ще има


Влизането в Еврозоната, влизането в Шенген, задълбочаването интеграционните процеси, необратимостта на участието на България в еврозоната са сред другите приоритети пред СДС.

Румен Христов обаче не посочи като основен партньор на СДС в рамките на ЕНП – ГЕРБ.

Запитан с коя партия конкретно СДС ще търси обединение, Христов отбеляза, че все още е рано да се говори за обединение, но от партията ще търсят срещи и разговори с партии, членове на ЕНП.

„ГЕРБ в някои отношения наистина изповядват ценности, които са близки до десницата, но те като голяма формация имат ангажимента да покриват по-широк периметър в центъра“, анализира шефът на СДС.

Той добави, че иска чисто дясно виждане за развитието на България, каквото, по думите му, СДС представя, като най-стара демократична и дясна формация.

Според него СДС са били по-добри партньори на ГЕРБ от сегашните им такива(бел.ред Обединените патриоти). Раздялата в предходния парламент и коалицията не е била само по вина на Реформаторския блок.

Христов уточни, че не иска да говори от името на друга политическа партия.

„СДС трябва да стои в дясното пространство“, отсече Христов.

Като причина за срива на СДС Христов отбеляза „много личностни грешки“. По думите му, при напускането на СДС от страна на други десни формации „няма начин, когато се откъсват части от основното тяло, то да не намалява“.

Христов отказа да коментира обръщението на държавния глава Румен Радевкъм нацията по повод 10 ноември, но, според лидера на СДС, демокрацията е дала много неща, но не всичко, за което са мечтали хората.

Той е уверен, че СДС има потенциал и воля да участва в управлението на държавата, с което да бъде полезно на десните избиратели.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук