София – столицата на протестите (СНИМКИ/ОБЗОР)

Заради протестите се забранява паркирането в центъра на София. Над 1000 униформени ще пазят за обществения ред.

0
68800
Снимка/източник: Информационна агенция "Дейли Прес" / dailypress-bg.com

Центърът на София беше блокиран за часове от четири протеста, видя на място Информационна агенция „Дейли Прес“. Най-големият от тях започна около 15ч. на пл. „Княз Ал. Батенберг” и беше под формата на шествие. Той беше под надслов „Смяна на системата”. Демонстрантите настояват за оставка на кабинета и промяна на политическата система, а не само срещу високите цени на горивата. Към 16 ч. протестиращите блокираха за кратко пл. „Орлов мост”. На площада имаше хора от Пловдив, Пазарджик и Враца.

Около 40 автомобила потеглиха от Перник в посока София, за да се слеят с протеста на жълтите павета. При пристигането им обаче ги очакваше разочарование – „Княз Ал. Батенберг” беше празен. Те решиха да се отправят към АМ „Люлин“ и да я блокират.

Пак в 13 ч. се проведе протест на християнска общност. Те се събраха пред Паметника на съветската армия. Според тях новите предложения в Закона за вероизповеданията нарушават религиозните свободи в страната. 
Последният заявен за днес протест в столицата е на майките на деца с увреждания. Началният му час беше 17:30 ч. пред Министерски съвет.
Те обявиха, че ще останат на улицата, докато оставката на Валери Симеонов не бъде приета в Народното събрание.
Заради протестите се забранява паркирането в центъра на София. Над 1000 униформени ще пазят за обществения ред, съобщи директорът на „Национална полиция” главен комисар Христо Терзийски.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук