ИЗВЪНРЕДНО В ДЕЙЛИ ПРЕС! Стрелба в Страсбург – двама убити, има ранени (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)

0
32367
Снимка: "Туитър" / Информационна агенция "Дейли Прес" (dailypress-bg.com) Полиция

Двама души са убити при стрелба в източната част на Страсбург, предаде Би Би Си.

Съобщава се за 10 ранени. 

Възможно е техният брой да се окаже по-голям.

Стрелецът е избягал, но е идентифициран и полицията активно го издирва.

Районът е отцепен от службите за сигурност, а движението на трамваите е спряно.
Инцидентът е станал близо до коледен базар, разположен на един от централните площади – „Клебер“. Базарът е едно от най-популярните събития в града и привлича множество туристи всяка година.

Според информация на в. „Гардиън“, въоръженият мъж е открил огън няколко пъти, на няколко различни места.

Френското министерство на вътрешните работи потвърди, че е станал „сериозен инцидент“ в Страсбург и призова местните жители да запазят спокойствие и да останат по домовете си. Засега случаят не е се определя като терористичен акт.

Заместник-кметът на Страсбург Ален Фонтанел също призова гражданите към спокойствие. „Стрелба в центъра на Страсбург. Благодаря на всички, че оставате по домовете си докато ситуацията бъде изяснена.“ – написа той в Туитър.

Журналистът Бруно Пусар съобщи в Туитър, че на неговата улица са се чули десетина изстрела – един или два в началото, а след това е последвала канонада.

Еманюел Фулон от пресслужбата на Европейския парламент съобщи, че в центъра на града се е породила паника, последвала е стрелба, а после по улиците са се появили въоръжени полицаи, тичащи към мястото на инцидента.

В сградата на ЕП закратко останаха блокирани част от евродепутатите, докато полицията прецени, че е безопасно те да я напуснат.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук