Шест столични квартала останаха без ток заради умишлен палеж

0
2059

Част от шест столични квартала останаха без ток. Причината е умишлен палеж в колектор в района на бул. „Сливница“, който бил причинен при опит за кражба.

Заради инцидента късно снощи 12 600 домакинства и стопански потребители са останали без електрозахранване.

Засегнатите квартали са Захарна фабрика, Илинден, Св. Троица, Западен парк, Фондови жилища и Банишора.

Екипи на ЧЕЗ Разпределение са установили, че са използвани запалителни средства в колектора и са нанесени щети по кабели на дружеството. До отстраняване на повредите от дружеството осигуриха алтернативно захранване на засегнатите клиенти.

По думи на главния оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България Виктор Станчев умишлените пожари се извършват, за да се изключи електрозахранването. По този начин има възможност кабелите да се обелят и да се свали медният им екран.

Той обясни, че кабелите, които се използват през последните години, не съдържат мед, но поради липсата на стриктно законодателство набезите продължават.

От дружеството заявиха, че са взети всички възможни мерки за защита на колектора, включително осигуряване на жива охрана. Компанията се надява, че обстоятелствата около инцидента ще бъдат изяснени, а нарушителите – установени.

От ЧЕЗ Разпределение информират потребителите в засегнатите райони, че нормалната схема на електрозахранване ще бъде възстановена, като е възможно това да бъде придружено с кратковременни изключвания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук