Пускат половината станции от третия лъч на метрото през 2019 г.

0
1723

През наближаващата 2019 г. година ще бъдат пуснати в движение 8 от 16-те станции от строящата се трета линия на метрото в София, съобщава „Дневник“.

Влаковете първо ще започнат да се движат по линията от бул. „Патриарх Евтимий“ до бул. „Княз Борис III“ при „Красно село“, а до края на 2019 г. ще бъдат отворени и 4-те станции до бул. „Владимир Вазов“. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на семинара за бюджета на Столичната община в Правец.

Така, макар и на няколко пъти да обявяваше, че третият диаметър на метрото ще е завършен напълно през 2019 г., когато са местните избори, строителството му ще продължи и след 2020 г. Тогава ще бъдат пуснати още 4 станции – от „Овча купел“ до „Горна баня“. Ще трябва да бъдат завършени и станциите в квартал „Левски“ и при „Ботевградско шосе“.

Третата линия на метрото ще има две общи спирки със съществуващите линии на метрото – станциите „Национален дворец на културата“ и „Орлов мост“.

По линията ще се движат нови метровлакове, произведени от „Сименс“. За тях общината плати над 400 млн. лв., като основните средства са по оперативна програма „Транспорт“.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук