Съдът върна Ценко Чоков в ареста

0
8860

Апелативният специализиран наказателен съд върна обратно в ареста бившия кмет на с. Галиче Ценко Чоков.

По този начин съдът промени досегашната му мярка за неотклонение „домашен арест“ в „задържане под стража“.

Припомняме, че преди няколко дни Чоков беше сниман в столично заведение в кв. „Драгалевци“ при наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Решението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

Защитата поиска да се направи съдебно-медицинска експертиза, да се съберат доказателства от денталния център и да се разпита стоматологът, при който е ходил обвиняемият Ценко Чоков.

Прокуратурата счете искането на адвокатите за неоснователно. По време на днешното съдебно заседание съдът прие епикризи и медицински изследвания, касаещи здравословното състояние на обвиняемия.

Освен това съдът счете за допустимо да бъдат разпитани свидетели.

Защитата не се съгласи с разпита на свидетели с мотив, че те са в съдебната зала от самото начало на заседанието.

Съдът отхвърли искането на адвокатите.

И двамата свидетели по делото обясниха пред съда, че вечерта на 17 декември са патрулирали в столичния квартал „Симеоново“. Те разпознали Ценко Чоков в заведението, в което се е хранил, след като поискали документите му за самоличност. Двамата унифомени не видели нищо друго освен храна и вода на масата в заведението.

По думите им накрая всички си тръгнали нормално от заведението. След като обвиняемият станал от масата, не носил патерици или някакви други помощни средства. От своя страна обвиняемият Чоков се чуди защо това му се случва, при положение че не е нарушил, прегрешил или прекрачил наложената му мярка за неотклонение „домашен арест.

Той смята, че е прав, защото като всеки един човек има право на храна. Многократно, докато течеше съдебният процес, обвиняемият Ценко Чоков напускаше и се връщаше в залата. Съдът отхвърли искането на защитата за назначаване на съдебно-медицинска експертиза, разпит на стоматолога, събиране на нови доказателства от денталния център и остави Чоков в ареста.

След края на съдебното заседание адвокат Илиян Василев коментира, че решението на съда е смешно и било за новинарските емисии. Според него нямало никакво нарушение от гледна точка на Наказателно-процесуалния кодекс (НПК).

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук