ПЪРВО В DAILYPRESS-bg.com! Гейовете от „Смучи София“ искат Фандъкова да оправи „мърлявщината“ на пл. „Св. Неделя“ (СНИМКИ)

"Подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града", упрекват те педалите

0
14395

Оправете плочите на площад „Св. Неделя“. За това призоваха от „Гражданската организация“ по-известна като „Смучи София“ на своята фейсбук страница, видя Информационна агенция „Дейли Прес“.

Те настояха кметът Йорданка Фандъкова да възложи незабавен авариен ремонт на пространството около църквата. Причината са изпочупените плочии антипаркинг елементи, пропадналите отводнителни решетки и разхвърляните камъни и боклуци на площада, които се виждат на снимки, разпространени от гейовете от „Смучи София“.

От „Смучи София“ подчертават, че са наясно, че в момента тече организацията на поредния конкурс за реконструкция на пространството, но се опасяват, че реализацията ще отнеме още години. По тази причина те смятат, че това е само оправдание от страна на Столичната община, която е оставила площада да се разпада. Според Андрей Зографски – представител на инициативата, в София липсва поддръжка, превантивна дейност и внимание към детайлите.

Гейовете от „Смучи София“ напомнят, че това не е първият случай на безотговорно отношение към града от страна на кмета Йорданка Фандъкова през последните 10 години, в които тя заема този пост.

„Кой ако не Фандъкова допусна даже най-емблематичните софийски пространства да бъдат занемарени, а поддръжка да има само по време на ремонта и когато ЕС реши да ни даде едни милиони за усвояване?“, питат от „Смучи София“. Според тях именно дългогодишните управляващи на града носят отговорност за подобна „мърлявщина“.

От „Смучи София“ изразиха надеждата си, че общината ще предприеме незабавни мерки за ремонт на площада.

„Подобна гледка в центъра на София е срам, както за софиянци, така и пред хилядите туристи, които посещават града“, упрекват те педалите.

Изображение 397387

Изображение 397386

Изображение 397388

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук