Болните от грип в Стара Загора нарастват

0
14289

Заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ) в Стара Загора нараства в последните три дни и се очаква да достигне стойности около 300 на 10 000 население.

Затова и обявената грипната епидемия за област Стара Загора остава в сила.

РЗИ – Стара Загора е предложило на Регионално управление на образованието да удължи грипната ваканция на учениците с още два дни до 22.01.2019 г.

Инспекторите продължават осъществяването на контрол на детските заведения за спазване на сутрешния филтър, да не се допускат болни деца и персонал и лечението им в тях. Следи се и за спазването на противоепидемичения режим в лечебните и здравните заведения.

Инспекторите съветват да се избягват затворени пространства, където се събират много хора. Често да се проветряват помещенията, където престояват повече хора. Да се избягва разтъркването на очите, пипането в носа и храненето с неизмити ръце. Носенето на маска възпрепятства разпространението на вируси в помещението, ако я носи болният човек. За да е ефикасна, маската трябва да се сменя обаче на всеки 2 часа.

Също така на заболелите се препоръчва да търсят своевременно медицинска помощ и да не се самолекуват, а да се обръщат към общопрактикуващите лекари, които да назначат своевременно антивирусна терапия.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук