Паргов призовава гражданите да избират евродепутати, защитаващи националния интерес

0
13884

Умението и желанието за защита на националния интерес трябва да бъде основен критерий при избора на евродепутати, това е критерият и за оценка на свършената работа на всички евродепутати в настоящия мандат, без значение от коя политическа партия са, коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов.

Когато един евродепутат допринесе за решаване на един или друг проблемна българските граждани в рамките на Европейския съюз, тогава оценката за неговата работа ще бъде положителна. Най-новите статистики показват, че чуждестранните инвестиции в България намаляват …  Проблемът на българските превозвачи също го изпуснаха„, обясни той.

Паргов добави, че предстоящото заседание на конгреса на БСП трябва да очертае рамката за участие на партията в евроизборите, както и да приеме платформа. „Няма да подреждаме листи, нито ще включваме или изключваме някого. Интересът на медиите към подреждането на листите на БСП за евроизборите е нещо нормално. Случващото се при нас го има във всички партии, не е нещо невиждано и уникално. Просто БСП е малко по-отворена към медиите и обществото„.

За предстоящите през есента на тази година местни избори, Паргов обяви, че ще може да говори в конкретика след приключването на европейските през май.

Относно София, той коментира, че „ахилесовата пета на нашите опоненти от ГЕРБ е в това, че не успяват да реализират политиките си в града и трупат неодобрение от хората. ГЕРБ приличат на „Титаник“, а ремонтът на улица „Граф Игнатиев“ ще изиграе ролята на големия айсберг за тях. Корабът очевидно потъва. Кметът Йорданка Фандъкова вече е известна сред гражданите на София с политиката „ремонт на ремонта“ и „контрол на контрола“, което на практика е безсмислица и показва управленско безсилие“.

Според Паргов, бъдещето принадлежи на новия социализъм. „Това не е социализмът на Сталин. Това е различен тип социализъм, който предполага плуралистична система, върховенство на закона, правова държава, антирадикализъм, антимилитаризъм.“

Ценностите на православното християнство да са фундаментът на обществото. Новият социализъм не е еднопартийна система, авторитарен режим, диктатура…„, обяснява той.

Означава отстояване на националните интереси … Ние сме на първа линия, когато говорим за мигранти – бедната европейска държава България е поставена в ролята на филтър и трябва да охранява външната европейска граница с Турция. Турция, която не е онази държава от преди 10-15 години и която на моменти стои плашещо на картата на Европа. Турция, която е активен играч не само на Балканите, но и в световен мащаб. За съжаление, България не стои добре на Балканите. Звучи много обидно България да е встрани от балканския пъзел, на фона на който Сърбия, Гърция и Турция играят ключова роля в процесите„, коментира председателят на БСП-София Калоян Паргов/

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук