Тирове рушат временния мост край Червен бряг

0
2620

Тирове рушат временния мост при село Чомаковци, предаде bTV.

Към момента съоръжението е основната връзка между шест населени места в община Червен бряг.

Припомняме, на 24 октомври беше обявено бедствено положение в Червен бряг заради аварирал мост при село Горник, който свързва околните населени места с града.

След това жителите излязоха на протест, след като писмата им до всички възможни институции не получаваха отговор.

Над 2 хиляди души с подписка поискаха да имат поне временен мост над река Искър.

На 27 ноември по повод постъпили сигнали в президентството, Румен Радев разговаря по телефона с военния министър Красимир Каракачанов за бързото възстановяване на транспортните връзки между Червен бряг и Чомаковци.

Временният мост беше пуснат за движение в началото на януари тази година, като се предвиждаше по него да се пропускат само превозни средства до 20 тона.

Само няколко седмици по-късно обаче местни жители сигнализираха за нарушението.

По информация на полицията собственикът на камиона е издирен и му е наложена глоба. На моста обаче са нанесени сериозни щети.

Заради опасения, че при повреда отново ще се окажат откъснати, някои от местните жители се заканиха, че ще дежурят, за да санкционират лично нарушителите.

Не го допускахме, не вярвахме, надявахме, че хората ще откликнат на нашия призив за едно разумно ползване на моста, защото потокът тук не спира, значи нуждаещите са много, обясни един от членовете на Инициативния комитет по изграждането на моста.

От Инициативния комитет вече са се обърнали към органите на реда за съдействие. Те обаче им отговорили, че нямат кантар, за да се установи колко точно тежи товарния камион.

Пълно безобразие, четири-пет месеца се мъчихме да направим този мост и накрая се намира някой, на който тоя мост му пречи едва ли не и тръгва да го руши, възмущават се местните.

Те не могат да си обяснят и забранителния знак, поставен на километър от съоръжението.

От Инициативния комитет настояват да получат отговор по чие нареждане е сложен знакът и с каква цел.

На практика мост има, но съгласуване за ползването му между институциите още няма, заключиха от Инициативния комитет. Няма го и обещания кран, който да демонтира средната част на моста, в случай че нивото на водата се покачи.

Местните се обявиха в готовност за протест.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук