СЕНЗАЦИОННО РАЗСЛЕДВАНЕ НА ДЕЙЛИ ПРЕС! Единственият оцелял в зверската катастрофа край Лясковец почина, делото буксува отново

Бисер Арсов пак се размина с присъда, адвокати подозират, че отново ще избяга

0
73275
Бисер Арсов

Разследване: Тодор СТЕФАНОВ,                                                                                    ДЕЙЛИ ПРЕС / www.dailypress-bg.com

Делото срещу Бисер Арсов от Върбица пак бе отложено в петък. Този път причина е смъртта на единствения оцелял в зверската касапница на пътя край Лясковец, която се случи преди повече от две години, научи Информационна агенция „Дейли Прес“.

На 26 ноември 2016 г. пияният с 1,28 промила, дрогиран и без книжка Арсов уби трима и почерни три семейства от Долна Оряховица. Единствен бе оцелял Данчо К. със средна телесна повреда, но по Коледа мъжът е починал.

Адвокати обаче подозират, че Арсов отново ще избяга, защото е под домашен арест в селото, разбра още Агенция „Дейли Прес“.

Трагедията потресе цялата страна, защото мъжът избяга в Холандия и бе обявен за издирване. Днес той е на 33 г., живее във Върбица и дори играел футбол в местния тим, съобщихаизточници на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Делото срещу него върви в Окръжния съд от една година, но се отлага постоянно по различни причини.

През това време близките на жертвите чакат правосъдие!

Сега делото буксува отново.

Бисер е бил зад волана на „Форд Мондео“ във фаталната нощ, а заедно с него са били 19-годишен негов съселянин и 13-годишно момче за което още тогава „Дейли Прес“ първи писа и качи снимки. Тримата се прибирали от веселба в Петко Каравелово в нощта срещу събота и отивали на дискотека в Горна Оряховица. Тогава в мъглата фордът помел трима мъже и ранил други трима в кървавата пътна драма. После два дни участниците в трагедията разиграваха полицията с фалшиви версии и първоначално се смяташе, че 19-годишният е карал колата. Свидетели обаче потвърдили, че зад волана бил Бисер, който е бил пиян и вероятно дрогиран и без книжка.

Освен това Бисер Арсов е осъждан вече за управление на автомобил след употреба на алкохол, показа тогава сензационно разследване на Информационна агенция „Дейли Прес“.

Понеже мъжът бил почерпен, решили да минат по този път за Горна Оряховица, за да избегнат полиция, но се натъкнали на хора от друга кола, търсещи помощ след катастрофа.

Вината решил да поеме 19-годишният Ю. А., който бе задържан за 24 часа, а „Дейли Прес“ съобщи тогава, че и 19-годишния има криминално досие в полицията, но няма вина за катастрофата.

ЗЛОВЕЩАТА КАТАСТРОФА ОСТАВИ ТРИ СЕМЕЙСТВА БЕЗ СЪПРУЗИ И БАЩИ.

Image result for Лясковец катастрофа Бисер Арсов
Бисер Арсов

Бяха прегазени 37-годишният Марио Начев, 50-годишният Николай Паралесов от Д. Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по чудо. Лек автомобил „Опел Корса” се бе обърнал в крайпътната канавка, а шофьорът му извикал приятели на помощ. На мястото пристигнал лек автомобил „Лада Нива” с трима души. Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били пометени от лекия автомобил „Форд Мондео”, който карал с бясна скорост и в мъгла.

МИЛОСТТА НА ТЕМИДА

По време на катастрофата самият Бисер също е ранен и влиза в болница. Заради това не е арестуван и прокуратурата му налага мярка за неотклонение от 2000 лв. парична гаранция. След като излиза от болницата обаче, Арсов заминава на гурбет в Холандия. Когато разследващите тръгват да го търсят, се оказва, че го няма у нас и е обявен за общодържавно издирване. Минават месеци и чак през май 2017 г. той е заведен в полицията в Горна Оряховица не от кого да е, а от видния адвокат Марин Марковски, който е негов защитник и пред когото в петък подсъдимият щеше да дава обяснения за пръв път.

Най-странното в този случай е, че Бисер Арсов е отказал съкратено съдебно следствие, не се признава за виновен и процесът върви по общия ред с разпити на свидетели. Дали и той ще се отърве с условна присъда за тройно убийство на пътя, какъвто прецедент вече има в Окръжния съд? В края на м.г. бившият банкер Ярослав Матоуш, приятел на жертвите, поиска официално Арсов да бъде арестуван, но му бе отказано. Такива искания имаха и адвокатите на близките на загиналите, но също получиха отказ от прокуратурата. Бисер Арсов редовно се явява в съда с патерици, за да буди съжаление макар във Върбица да твърдят, че играе футбол!

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук