В НСИ плануват 271 изследвания за 2019 г.

0
9601

Министрите от кабинета „Борисов-3 приеха отчет за изпълнението на Националната статистическа програма и за дейността на Националния статистически институт (НСИ) през 2018 година. На заседанието бе приета и програма за 2019 година, съобщиха от МС.

В плановете на НСИ за 2019 г. е се предвижда да има 271 изследвания. Сред тях са нови статистически данни за сметки за субсидиите и трансферите за околната среда и наблюдение на структурата на заплатите.

НСИ ще продължи участието си в различни проекти на ЕК като наблюдение на работната сила, подкрепа за подобряване на статистиката за престъпността, национални сметки и платежен баланс, Програма за европейски сравнения 2019 г., установяване на нови индекси на производство в услугите и търговията, подобряване на краткосрочната бизнес статистика.

През изминалата година НСИ започна подготовката за преброяването на населението и жилищния фонд в страната през 2021 г., включително чрез разработване на проект на национален закон.

През 2018 г. от НСИ бяха направени 267 статистически изследванияЗа пръв път бяха публикувани данни за „Районни отоплителни и охладителни системи„, компютърната осигуреност, предоставянето на достъп до Интернет и наличието на зали за представления в читалищата.

Наред с това НСИ постави като приоритет повишаването на информационната сигурност и внедряването на Система за управление на сигурността съгласно ISO/IEC 27001.

През 2018 г. НСИ проведе обучения, предназначени за млади статистици, от страни от Европейската политика за добросъседство и Балканския регион, допълниха от МС.

Вижте най-добрите оферти за групово пазаруване

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук