Правителството въвежда „зелен сертификат“ в администрацията и МС

0
91

По време на заседанието на Министерския съвет се взе решение за преминаване към Национален план за държавна администрация без COVID. Да се предвиди една поетапна програма, която е въз основа на анализ за това как да се даде личен пример от страна на държавата и да започнем да работим по начин, който да не разпространява заразата. МС обсъди въвеждането на „зелен сертификат“ в администрацията и предоставяне на алтернативна възможност да се упражнява правото на труд чрез бързи тестове.

Това съобщи началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.

Стратегията ще започне да се прилага ефективно не по-рано от март 2022 г., за да може да се даде възможност на всички засегнати да изразят мнение, отбеляза Бориславова.

До края на днешния ден министър-председателят Кирил Петков ще подпише заповед за отсрочено въвеждане на изискването за „зелен сертификат“ за всички лица, които достъпват сградата на Министерския съвет, каза още Бориславова. Заповедта ще влезе в сила не по-рано от 40 дни, ще бъде осигурен ваксинационен пункт за всички служители на територията на МС, които желаят доброволно да се ваксинират. Ще бъдат осигурени и бързи тестове за хората, които са без „зелен сертификат“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук