Години след инцидента! Дейли Прес припомня : Ужасяващата история на бащата, изнасилил собствената си дъщеря в бунгало край варна!

0
1654

30 април 2012 година е черна дата за 17 годишно момиче от Варна. На този злополучен ден родният й баща Йордан Христов я пребива и изнасилва жестоко, след като изпива близо десет литра бира.

Потресаващата гавра, разтърсила варненското Черноморие, се разиграла в курорта „Св. Св. Константин и Елена” под носа на десетките туристи, летуващи там.03

До този момент бившият затворник Йордан работел като общ работник в минерален басейн край морската столица. Той е разведен от много години, тъй като излежава присъда за убийство и кражба. Бившата му съпруга също като него е абсолютна алкохоличка и никой от двамата не полага грижи за дъщеря им.

Изоставена на произвола на съдбата, Йоана първоначално се скита по улиците, по-късно институциите я поемат и започват да я разкарват по различни социални домове. През 2011 година я връщат отново във Варна, а през това време бащата е излежал присъдата и отново е на свобода. Отначало преживява с ровене по кофите и просия, но през 2010 г. началникът на басейна се смилява и го наема на работа.032

„Взех го да почиства басейна и да изхвърля боклуците. Изглеждаше ми кротък и свестен човек и реших да му помогна, а той такова нещо да направи! Да изнасили собствената си дъщеря!…”, чуди се шокираният от случилото се Невен – управител на единия от двата бара на басейна.

Той прибира изпечения пандизчия по препоръка на пазач на съседен обект. Въпреки богатата съдебна биография на Йордан, управителят на бара решава да му подаде ръка и му дава работа.

„Реших да бъда човек. Дадох му работа – да чисти минералния басейн, а също така и да пази нощем. Е, не беше на договор, но всеки ден му давах пари – по 10-15 лева. Осигуряваха му и храна и го оставих да спи в едно служебно бунгало… Откъде да знам, че като прибере дъщеря си, ще ми се „отблагодари” по този начин – с такъв гнусен скандал… само да ми вреди на бизнеса”, нарежда Невен, след като на 30 април из целия курорт гръмва новината, че Йордан е изнасилил брутално дъщеря си.

Така след като се подсигурил, Йордан настоява пред социалните, че вече напълно се е поправил, има постоянна работа и може да полага грижи за детето си. От службата взели та му повярвали и върнали дъщерята при него. Започват безрадостни дни на черно пиянство, двамата живеят в бунгалото край басейна.9

Бащата-пияница редовно биел дъщеря си, а в един момент започнал открито да я „ухажва”, попипвайки я където не трябва. Така се стига до фаталния 30 април, в който се налива с десет литра бира и скача върху родното си дете. След като се разсъблякъл чисто гол, той пребил момичето и го изнасилил по изключително брутален начин.

След края на извращението, момичето успява да избяга и разказва на двама граждани какво се е случило с нея. Насилникът е арестуват и пред съда признава с пълни подробности за своята злодейска постъпка.

Това, че си е признал сам му позволява да вземе най-леката присъда за такова безчинство. Магистратите го осъдиха на 8 години зад решетките, но той действително ще лежи 5 години и 4 месеца заради самопризнанията му.

Данчо, както го знаят всички в курорта, правел впечатление на кротък и работлив човек, и с нищо не давал вид, че е лежал 7 години в затвора за убийство.

В началото на 90-те години той очистил мъж, с когото имали див скандал. Магистратите изпратили Христов зад решетките само за 7 лета, тъй като счели, че касапницата била предизвикана от жертвата, а Данчо бил в момент на силно раздразнение.изнасилено-момиче

Няколко години след като излиза от тюрмата обаче, пандизчията отново облича раирания костюм. Този път за далеч по-невинно престъпление – кражба. През това време семейството му не се развива по-добре от личния му живот. Жена му, според социалните служби, води „аморален живот и редовно употребява алкохол”, като е оставила невръстната им тогава щерка Йоана на произвола на съдбата. От „Закрила на детето” отнемат родителските й права и пращат момичето в дома за изоставени деца в Силистра, където то престоява няколко години. Междувременно бащата излежава присъдата си през 2005 година и започва „да мери” улиците във Варна, като се хваща на различни нископлатени работи, за да се издържа. През лятото на миналата година, вече нает като бачкатор на минералния басейн, Данчо решава да прибере дъщеря си. Момичето не ще и да чуе за майка си, за която социалните и полицията имат данни, че се занимава с проституция и е в перманентни алкохолни запои. 33„Категорично е, че майката често си е сменяла партньорите, алкохоличка е и въобще не се е интересувала от детето, поради което се наложило то да израсне по домовете. Бащата обаче изразил желание да се грижи за дъщеря си и след проучване колегите му разрешили, тъй като преценили, че за нея ще е по-добре да расте при баща си, отколкото в дом”, коментира служителка на Агенция за закрила на детето, запозната из основи със случая. Когато Христо предявява претенции към щерка си, тя вече е преместена във Варна, тъй като е навършила години за гимназия. Социалните първоначално не я дават на бащата, предвид криминалното му минало, а я записват в Социалното професионално-учебно заведение „Анастасия Железкова” в морската столица. Там Йоана се справя добре с училището и не бяга от центъра, но пък животът по домовете (и генът) си казват своето и тя тръгва по момчета и залита по алкохола.96

Впоследствие социалните преценяват, че е по-добре да запишат девойката в нормално училище, и така тя започва да учи в гимназията по химия във Варна. За кратко настаняват момичето и в общежитие към школото, където то престоява едва месец. Изтъкнатата причина е, че Йоана трябва да се махне оттам, тъй като за стаята и обяда в стола се заплаща, а момичето не разполага с пари. Така социалните стигат до последния вариант – бащата, а и самата Йоана изявява желание да живее при него.98

Тийнейджърката се настанява в бунгалото до басейна, като благодетелят на баща й няма нищо против. „Смилих се над тях и ги оставих да спят в бунгалото. Не съм им се месил за нищо, а и можеш ли да предположиш, че ще се случи толкова извратено нещо?!”, обяснява Невен. Другите хора обаче забелязват, че нещата не са наред още в самото начало. Данчо, който бил заклет поклонник на чашката и редовно си къркал, а 16-годишната му тогава щерка честно му правела компания. Наливанията с нискокачествен спирт били ежедневие, разкриват работещи в района жени. „Знам, че вечер редовно имаше запои в бунгалото и двамата често се караха”, обяснява дама, работеща на съседен обект. И до ушите на социалните достигнали притеснителните информации, че Данчо постоянно псува дъщеря си и стават скандали. Завесата над същинските гнусотии, които стават в порутеното бунгало, обаче се вдигнала, след като жена подала сигнал, че е видяла как бившият затворник опипва дъщеря си, докато двамата са в басейна.закрила на детето

От „Закрила на детето” признават, че е имало сигнал срещу бащата, че „злоупотребявал с дъщеря си”, но проверката съвместно с полицията установила, че „няма нищо тревожно”, а и самото момиче не се оплакало от нищо. Извратената природа на бащата обаче лъсва на 30 април, когато е поредният купон в спартански условия. Тогава Йоана и баща й си поканили гости и паднала здрава разпивка.

По едно време всички си заминали и останали само двамата. Пиячката била свършила и за това баща и дъщеря се помъкнали към близкия денонощен магазин, за да си набавят. Още по пътя започнали да се карат, като свадата се пренесла и в бунгалото. По едно време Йоана се разпищяла, а виковете й били чути от хора, които извикали полиция. Пред ченгетата тийнейджърката се разплакала и обяснила, че отецът й я изнасилил, а той самият започнал да се кълне, че просто са се сбили.63

Йордан веднага бил закопчан, а 17-годишната девойка изпратена в Дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни към МВР във Варна. Пред полицейските психолози и инспектори Йоана казала, че изнасилването е единичен случай, но разследващите са на мнение, че момичето най-вероятно прикрива баща си. Според тях е твърде възможно вакханалиите да се започнали още с настаняването на тийнейджърката в бунгалото. Отлично запознати със случая обясняват, че там е имало само едно легло, което по-скоро е било нещо като нар. На него са спели бащата и дъщерята. Според тях Йордан е прибрал Йоана от дома именно с цел да я направи своя сексиграчка.

Така или иначе, непълнолетната Йоана е жертва в случая, а баща й го чака затвор.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук