Мъж заплаши варненски полицай с пистолет

0
575

След протест на Районната прокуратура във Варна срещу оправдателна присъда осъдиха ефективно мъж за закана за убийство към полицай, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

След протеста на Районната прокуратура във Варна срещу оправдателна присъда за закана за убийство спрямо полицай днес състав на Окръжния съд произнесе ефективна присъда от една година лишаване от свобода за подсъдимия , който беше обвинен в престъпление по член 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс. Окръжният съд приведе в изпълнение и наложеното по предходна присъда условно наказание от осем месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок на подсъдимия , с която е бил признат за виновен за нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

На 22 октомври 2014 год. на улица в цветния квартал във Варна 25-годишният мъж, който е известен като Розата, опрял сигнален пистолет в главата на полицая Ж.Ж. от Второ РУ на МВР и го заплашил с убийство, въпреки че потърпевшият се представил, че е служител на полицията. Варненският районен съд призна за невиновен за извършеното деяние 25-годишния мъж, което доведе до протест на Районната прокуратура срещу оправдателната присъда.

Мъжът в момента е подсъдим по наказателно дело в Окръжния съд за разпространение на наркотици в съучастие с друго лице.

Днешната присъда на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук