ГЕРБ и Реформаторите потвърждават брака си до дни

0
1377

В срок от няколко дни предстои между ГЕРБ и Реформаторския блок да бъде подписан меморандум, с който ще се гарантират реформите в областта на съдебната власт, антикорупционното законодателство и още 10 приоритета. Това съобщи днес в Габрово пред журналисти съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.Сред другите приоритети, които ще бъдат включени в меморандума между политическите сили, са образованието, икономиката, здравеопазването, отбраната, държавната администрация, регулирането на кризи, уточни Зеленогорски.

По думите му необходимо е да се подобри взаимодействието между ГЕРБ и Реформаторския блок, има идеи да се правят общи заседания на парламентарните групи, за да бъдат внасяни законопроекти, които няма да се оспорват на заседанията на парламента или в комисиите. Целта е законодателният процес да върви по-безпроблемно.

Меморандумът, който е допълнение към коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок, ще бъде отворен за обсъждане, присъединяване към идеите и подписване и от други политически формации с близки виждания, пише БТА. Днес Найден Зеленогорски беше на посещение в Габрово, където участва в работни срещи с актива на Реформаторския блок и „Движение България на гражданите“./БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук