Икономисти обясниха как ще ни се отрази въвеждането на еврото

0
2290

България и Чехия са готови да захвърлят своите парични единици

лъчезар богдановБългария и Чехия са готови да заменят своите парични единици с евро. Промяната е само въпрос на политическа воля. Това заяви икономистът Лъчезар Богданов.

По думите му няма да обеднеем след въвеждане на еврото. Пред нова телевизия той посочи, че страните, които вече са направили това, не са претърпели пазарни катаклизми.

България и сега има евро, което е вързано за лева и това е запечатано от години, заяви пък бизнесменът от Гърция Христос Мурутис. Той е категоричен, че в страната ни няма да има никакви проблеми, ако се направи промяната.

Страните членки на Еврозоната участват и в Банковия съюз, което ще намали риска от фалити на банки. По думите им ще има и други позитиви от промяната.

Българите обаче се притесняват, че цените ще тръгнат нагоре, докато заплатите на практика ще станат наполовина. Част от хората мислят, че все още ни е рано. Други пък отиват още по-далеч и предлагат да поемем по пътя на Великобритания. Някои обаче са позитивно настроени и смятат, че промяната ще направи животът ни много по-добър.

Редакция: БЛИЦ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук