ПАНИКА! Борисов губи контрол, смята да свали президента Радев

0
4337

У нас няма война между институциите и би било смешно да има.

Що за държава ще сме, ако правителството и президента открито воюват?, каза лидерът на столичното БСП Калоян Паргов.

 

 

И побърза да добави, че война между институциите може да няма, но между Борисов и Радев – да!

Ние сме свидетели как от няколко месеца насам отношенията между Бойко Борисов и Румен Радев силно се изостриха.

И ако доскоро ударите на Борисов бяха мръсни и подли- под кръста, напоследък премиерът се изнерви и подхвана едно силово мерене на мускули.

Но докато Радев си върши работата, министър-председателят става все по-непредпазлив и все по-нагъл в атаките си към президентството.

Явно черпи опита си от терена на някое мачле с „Бистришките тигри“ и го пренася на политическата сцена.

Но докато „тигрите“ му подават топката и най-мазно го оставят да вкарва голове на опразнена врата, Президентът обича честната игра, а не махленския футбол. Затова отстрани играта изглежда смешна, а някои българи даже не могат да я разберат.

Всички смятахме, че след загубата на протежето му Цецка Цачева, Борисов ще преглътне егото си и ще регулира отношението си към Радев в името на България. Но никой не предположи, че премиерът ще скочи с бутонките и ще започне да си отмъщава. И то вече явно.

До този момент Радев показва образ на нов вид Президент, вършещ работата си и стоящ далеч от партийните и всякакви други боричкания. Макар че липсата на политически опит му струва много, той е принципен и не позволява нечестна игра. Затова и изгони Цветанов от Свищов, защото по правилник няма място в участващата в тържествата държавна делегация.

В началото Борисов се криеше зад гърба на Цветанов и той му вършеше подмолната работа по дискредитирането на Президента. Когато обаче Радев скръцна със зъби и накара Цецо да си седне на мястото, Винету не издържа и излезе от вигвама, боядисан в цветовете на войната. И с индиански вик се хвърли в битката.

Нашият премиер е човек самовлюбен и се сърди, дори ако някой го бие на карти или на тенис, камо ли да се примири, че този някой е по-добър от него в политиката.

Всеки знае за неговото силно его и желание за доминация. Борисов никога не би приел някой друг да определя темпа, да е лидер в  дневния ред на обществото българско. А представяте ли си какъв удар за такъв самовлюбен човек е да прочете, че към днешна дата има едва 32 процента доверие, докато основният му опонент Радев – близо два пъти повече!

Борисов беше свикнал да има президент-кукла, на която дърпаше конците. Затова искрено се изненада, когато куклата бе заменена от човек със собствено мнение, ясна мисъл, твърда ръка и безкомпромесен към плоските и мръсни играчки на ГЕРБ. Пет години нямахме истинска президентска институция и премиерът си мислеше, че нещата ще продължат така. Но се излъга.

Според Паргов, в момента наблюдаваме  една борба за надмощие, в която Борисов тропа с крак на Радев и му намеква: „Ти може да си президент, държавен глава и главнокомандващ, обаче порционът го разпределям аз, влакът го карам аз, а ти ще се подчиняваш“. Военната дисциплина на Радев обаче не му позволява да бъде командван от по-низшестоящ… Така че играта ще продължава да загрубява.

Винету използва методи, които винаги досега са му вършили отлична работа. Впрегна в атаката всичките си слугински медии, които от сутрин до вечер дебнат всяка крачка на Президента. Придворните герберски журналисти вкараха в играта и съпругата му, като всеки ден я одумват с какво е облечена, а някои дори я забремениха. Но народът реагира с неочаквано одобрение. Дори харесва роклите на президентшата. И приветства всяко действие на съпруга й.

Целта е президентът да бъде „дисциплиниран“, да му се затвори устата, да бъде хванат с някой компромат. Ако няма компромат, такъв немедленно да се намери.  Това е характерен похват от арсенала на ГЕРБ. А за целта се използват дори специалните служби.

Засега резултатът е нула за Борисов и много за Радев.Фойерверкът-компромат за военните самолети гръмна! Но нямаше ефект. Дори заплахата, че ще се прави парламентарна анкетна комисия да разследва Президента, предизвика смях и силна подкрепа към него от електората. Освен това е спорно дали парламентът има право да прави подобна комисия. Но важното е кьорфишеците да гърмят.

Борисов няма друг изход и втвърди тона още повече: Медиите му заговориха за импийчмънт. Но и това не даде резултат.

Истината: Винету се готви да атакува президенството, за да си осигури място във властта за още пет години. Та белким му се размине разследването на хилядите далавери в управлението. Вместо това обаче ще се осигури забвение.

Защото никой не го иска никъде, даже в ГЕРБ вече не го вземат насериозно вече. И текат тайни брожения срещу него.

А Радев колкото повече Бай Хуй го атакува, толкова по – силен става.

Парадоксът на бумеранга, за който Борисов не е чувал, но който ще го изпрати в редиците на пенсионерите. Ако преди това не го прати при затворниците!

Източник: informiran.net

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.