Facebook, Instagram и WhatsApp се сринаха

0
530

Малко преди 19 часа социалните мрежи Facebook и Instagram, както и комуникационното приложение WhatsApp се сринаха. Проблемът обхвана и едно от най-използваните по света приложения – Messenger.

Все още не е ясно каква е причината, но от много държави по света идват сигнали, че при тях също не работят социалните мрежи. При влизане във Facebook през компютърен браузър изписва Server Not Found, а мобилните приложения не зареждат. Апликацията на Instagram е достъпна, но също не зарежда ново съдържание.

През Messenger и WhatsApp не могат да се изпращат или да се получават съобщения.

Засегнатите социални мрежи и приложения са собственост на Facebook. Oт компанията обявиха, че са наясно с проблема и работят за връщането на мрежите възможно най-скоро.

Акциите на Facebook поевтиняха с близо 5% спрямо досегашните в и без това тежкия ден за акциите на големите технологични гиганти.

Компанията преминава през сериозна криза, след като стана обществено достояние фактът, че нейно вътрешно разследване й е показало, че допринася за разпространяване на омразата и дезинформацията, води до засилване на поляризацията, както и че Instagram може да навреди на психичното здраве на тийнейджърките. Серия от статии в „Уолстрийт джърнъл“ обрисува Facebook като компания, фокусирана върху собствения си растеж, вместо върху обществената полза, пише БТА.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук