/ВИДЕО/ Радев: ГЕРБ твърдят, че има ръст на икономиката у нас. Защо хората не усещат ръст, ами

0
7421

„Икономиката ни трябва да се преструктурира и затова е време за важни решения, решения със стратегически хоризонт. За да има ефект днешния форум, трябва да знаем – какво е състоянието на икономиката ни като постижения, като тенденция, какво е нивото ни амбиция, как да постигнем тези цели“, заяви държавният глава Румен Радев по време на кръглата маса „ЗА конкурентоспособна и просперираща българска икономика“, предаде репортер на Novini.bg.

„Никоя икономика не може да бъде успешна, ако законодателната, изпълнителната и съдебната власт не създават нужна среда за развитие“, заяви Радев и приветства участието на голяма част от министрите от управляващия кабинет.

 

 

„Много е важно да уточним системата си за критерии, с кого и как се сравняваме“, напомни той и добави, че дистанцията между нас и другите държави от ЕС се увеличава.

 

 

„Най – вероятно ще чуем да се говори за висок ръст на икономиката, за висок БВП и те ще имат основание, но защо това не може да се усети от гражданите като доходи, като качество на образованието и на здравеопазването“, заяви Румен Радев.

„Икономиката е все по-голям заложник на демографията и това е основен проблем, на който трябва да търсим решение“, каза още държавният глава./informiran.net/

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук